Цвіль покрила стіни під вікном і кутки кімнат: Як її позбутися?

Дієві методи

Пліснява – це небезпечне явище у будинку, яке часто стає причиною різних захворювань. Тому позбутися її треба негайно. Інакше пліснява може проникати всередину предметів, а тому від неї складно позбутися.

Види плісняви:

  • зелена,
  • синя,
  • біла,
  • чорна.

У помешканнях часто з’являється чорна цвіль, яка без якісної вентиляції може швидко поширюватися. Тому її необхідно відразу видаляти. Причиною появи плісняви є неякісне опалення і нагромадження меблів, що заважає циркуляції повітря.

Як видалити цвіль?

Під час боротьби з пліснявою варто обов’язково використовувати засоби захисту:

  • респіратор;
  • халат;
  • рукавички;
  • окуляри.

Перше, що потрібно, це зняти плісняву. Зробити це можна мокрою ганчіркою або щіткою. Також можна використовувати шкребок. Головне під час цього не вдихнути спори цвілі. Якщо цвіль з’явилася на шпалерах, їх треба зняти і очистити саму стіну від плісняви. Цвіль може глибоко осісти у штукатурці, тому її треба видаляти дуже швидко, не даючи її розростися. Адже пліснява може навіть стати причиною руйнування стіни.

Засоби для видалення цвілі

Зараз є багато готових засобів для знищення плісняви, але можна скористатися і дешевими аналогами. Наприклад, підійде столовий оцет, хлорка, лимонна кислота, перекис водню тощо.

Також поверхні обробляють водними розчинами ефірних олій. Щоб приготувати розчин, достатньо 15-20 крапель розвести у 1 літрі води.

Спочатку треба механічно зняти шар плісняви, а потім кілька разів обробити концентрованим засобом, який є у вас під рукою.

Профілактичні заходи проти грибка

Найкращим методом буде регулярне прибирання та провітрювання приміщень. Аби запобігти появі плісняви, треба облаштувати якісні систему опалення та вентиляції повітря. Допоможе навіть перестановка меблів, щоб був доступ до стін.

Також у холодну пору року варто правильно доглядати за кімнатними рослинами, щоб ґрунт не був перезволожений. 

Джерело: ventoxx

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень