Як відчистити пластилін з дивана: Найпростіший метод

Дитячі розваги часто коштують дорого

Пластилін – популярний матеріал для дитячої творчості. Вони розвивають дрібну моторику та уяву. Здавалося б, хороша річ, але варто пам’ятати, що малечу не можна лишати наодинці з пластиліном. Це небезпечно тим, що дитина може проковтнути шматок матеріалу, або просто вимазати ним все навколо. Наприклад, диван.

Є багато способів чищення пластиліну з тканини, дехто використовує розчин перекису водню, нашатирний спирт, харчову соду, заморожування і навіть гас.

А ми пропонуємо вам найпростіший спосіб порятунку дивана, аби не довелося змінювати обшивку.

Перш за все, варто зрозуміти з чого виготовляють пластилін. Матеріал для ліплення роблять з очищеного і подрібненого порошку глини з доданням воску, сала та інших речовин, що перешкоджають висиханню. Тобто, він має велику кількість жирів, тож найкраще з ним боротися жиророзчинними засобами.

Наприклад, засобом для миття посуду

Якщо ви помітили на дивані чи на тканині пейзажі з пластиліну, варто обережно зняти основну масу пластиліну. Потім візьміть чисту губку, змочіть і додайте на неї кілька крапель засобу для миття посуду.

Затріть пляму, спіньте, добре почистіть або губкою, або щіткою, а потім все змийте чистою водою. Плями більше не буде.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень