Ці професії зараз у «тренді» і їм добре платать: про які гроші йдеться

Обери свою і будь щасливим

У 2023 році у «тренд» затребуваних потрапили професії, пов’язані з ІТ-сферою, а також з відновленням від наслідків війни.

Це:

  • Айтівці
  • Фахівці зі штучного інтелекту
  • Лікарі
  • Психологи та психотерапевти
  • SMM-спеціалісти
  • Будівельники
  • Енергетики

 Айтівці

Робота у сфері IT завжди була і досі залишається найбільш високооплачуваною в Україні. На сьогодні є багато компаній, які готові брати на роботу програмістів навіть без профільної освіти й без досвіду роботи. Також айтівці можуть знайти віддалену роботу в іноземних замовників. Але треба бути готовим до величезної конкуренції.

Найбільш затребуваними нині у сфері IT є такі вміння: Data Analyst; Cloud Architect; Cybersecurity Analyst; DevOps Engineer; Site Reliability Engineer (SRE); Back-End Developer; UI/UX-дизайн; Project Manager.

Зарплата в ІТ сфері для початківців може бути від 500 до 1000 доларів на місяць, для досвідчених - понад 3000 доларів.

Фахівці зі штучного інтелекту

Семимильними кроками штучний інтелект проникає в усі сфери життя. Пророкують, що упродовж декількох років ШІ буде повсюдно, тож ці фахівці ніколи не залишаться без роботи. Щоб втриматись серед конкурентів, потрібно буде швидко вчитися, знати добре англійську мову та математику.

Середню зарплату у цій сфері  поки назвати важко, ймовірно заробітки для фахівців зі ШІ будуть не менші за програмістів.

Лікарі

Попит на лікарів завжди був високим, особливо зараз, коли Україна відбиває ворога.

Найзатребуванішими є хірурги, медсестри, кардіологи та реаніматологи, особливо з досвідом роботи. Тому вступати до медичного ВНЗ можна вже зараз. Ймовірно, що зарплата лікарів буде зростати.

Психологи та психотерапевти

Пережити страхіття війни населення України зможе лише з медичними психологами та психотерапевтами. Їхня допомога знадобиться і військовослужбовцям і членам їхніх родин.

Зарплата у цій сфері може становити приблизно 14-25 тисяч гривень, хоча досвідчені фахівці можуть отримувати набагато більше.

SMM-спеціалісти

SMM-менеджери ведуть корпоративні сторінки компанії, залучають нових покупців і інвесторів, розробляють стратегію розвитку проєкту і працюють на поліпшення його іміджу. На сайтах для пошуку роботи вакансії пов'язані з SMM одні з найчисленніших, адже зараз навіть найменший бізнес обов'язково має сторінки у соцмережах. Для роботи в цій сфері потрібні креативність, комунікабельність та вміння розбиратися в останніх трендах SMM.

Зарплата SMM-спеціаліста в залежності від кваліфікації працівника може різнитися від 12000 до 30000 гривень на місяць.

Будівельники

Серед «робочих» професій найбільш затребуваними в Україні, ймовірно, будуть інженери, проєктувальники, муляри, тинькарі, будівельники доріг і мостів, фахівці з ремонтних робіт.

В Україні дуже багато пошкоджених і зруйнованих будівель, а в деяких населених пунктах не залишилося жодного цілого будівель. На відновлення інфраструктури знадобиться не один рік, тому у будівельників завжди буде робота.

Енергетики

Фахівці у сфері енергетики до закінчення війни й у післявоєнний час не залишаться без роботи. Відновлення зруйнованої ворогом  енергетичної інфраструктури України займе не один рік. Щоб стати енергетиком, потрібно отримати профільну вищу освіту.

Зарплата у цій сфері становить від 18000 гривень на місяць в Україні до 21000 гривень у Києві.

Джерело: «УНІАН» 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень