Чи поїдуть українці збирати спаржу та полуницю у Німеччині

Хіба що нелегально

З кінця березня по кінець червня у Німеччині - сезон спаржі. Наймають на збирання врожаю сезонних працівників, їх щороку потрібно понад 300 тисяч.

Які цього року основні правила для сезонних працівників?

Після важкого минулого року, коли врожай збирати було нікому, тож мусили набрати німців на сезонні роботи, цьогоріч приїзду заробітчан ніщо не заважає. Єдина додаткова умова – негативний тест на коронавірус, усе інше – стандартні для цієї країни процедури.

Здебільшого на роботу до Німеччини їдуть поляки, румуни та болгари. Реєстрація, оренда житла й тест на коронавірус – ось і все, що від них потрібно.

 

Українців на німецьких полях очікують значно менше.

 

За теперішніх умов їхати офіційно можуть хіба студенти та школярі на літню практику. Працювати можна максимум 90 днів протягом року. Звертатися можна до українського представництва Федерального відомства праці Німеччини, але не до фірм-посередників, - пише РАДІО ТРЕК з посиланням на DW.

Працевлаштування у сільському господарстві для сезонних працівників із третіх країн можливе лише в межах посередницьких угод. Наразі такої угоди між Україною та Німеччиною немає, переговори лише почалися. Торік як виняток на сезонні роботи дозволили приїхати 80 тис. працівників зі східної Європи.

Наприкінці вересня минулого року під облаву німецької поліції потрапило більш як 80 заробітчан - українців, грузинів, поляків. Їх звинуватили у незаконному в'їзді та перебуванні в Німеччині. Адже працювали вони тут як студенти, але довідки про навчання були підроблені. Їх депортували з країни з забороною в’їзду до Шенгенської зони на 3 роки. Усі ці люди скористалися послугами фірми-посередника, яка запевняла, що робота – легальна, і взяла гроші за посередницькі послуги.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень