Робота за кордоном: Німеччина хоче переманити українських заробітчан

На яку роботу кличуть

Колаж 24 каналу

Працювати у Німеччині хочуть понад 60% українських заробітчан, повідомив президент Всеукраїнської асоціації компаній із міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

Однак отримати роботу в цій країні не так просто.  

Раніше у Німеччині контракти укладали лише з кваліфікованими фахівцями. Втім, нині через брак кадрів країна починає спрощувати умови та вже найближчим часом хоче дозволити українцям офіційно приїжджати на сезонні роботи в сільському господарстві.

Фото ілюстративне

Для українців там є 5 найпопулярніших вакансій:  

  • доглядальниці;
  • плиточники;
  • сантехніки;
  • електрики;
  • пакувальники.

Щоб отримати в Німеччині роботу, потрібно підтвердити свою кваліфікацію відповідним дипломом. Наприклад, із дипломом інженера-електрика можна працювати електромонтером, але пекарем – вже не можна. Крім того, диплом має бути визнано німецькою стороною.

Український фахівець, який має диплом про повну загальну середню або вищу освіту, повинен довести, що його спеціальність збігається з такою ж німецькою, – пояснив Василь Воскобойник. – Для цього в багатьох випадках потрібно доучуватися і складати додаткові іспити. Це складно, і зробити це можуть далеко не всі українці.

Крім того, аби влаштувати на роботу в Німеччину, потрібно знати їхню мову. І це правило діє навіть для робітничих професій. До того ж для багатьох напрямів знання потрібно підтвердити відповідним сертифікатом, розповіла кураторка проєкту «Обізнаний та готовий до Німеччини» МБФ «Карітас України» Ірина Маєвська:

Залежно від професії, є різні вимоги до рівня знання мови, наприклад, для робітничих професій – B1-B2, а для таких, як лікар, вчитель, викладач, – С1-С2.

 

Якщо людина влаштовується лікарем, окрім загального знання мови, що підтверджено сертифікатом, вона повинна ще підтвердити знання німецької мови у сфері медицини. Для вчителя в багатьох федеративних землях, окрім державної, потрібно знати ще дві іноземні мови.

Фото ілюстративне

Однак є й такі професії, де не потрібно підтвердження знання мови, але мати мінімальні знання таки важливо.

Нині у сільському господарстві Німеччини не вистачає близько 300 тис. робітників.

Необхідні працівники на збір і сортування спаржі, збір ягід і фруктів, на гарбузові ферми. Тож дозволити українцям приїжджати на сезонні роботи країна планує вже з 1 квітня.

За останніми підрахунками Німецького статистичного відомства, в Німеччині офіційно працюють приблизно 43 тисячі українців зі 138 тисяч, які загалом там проживають. Ймовірно, решта працюють нелегально.

Фото ілюстративне

Німеччина приваблює українців високими зарплатами. До прикладу, за таку ж польову роботу, як у Польщі, там можна отримати удвічі більше. Втім, і ціни там вдвічі вищі, ніж в Україні:

  • Хліб – 15,9 грн;
  • Свинина – 267,1 грн/кг;
  • Гречка – 100,6 грн/кг.

Джерело: Obozrevatel

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень