Чи перейменують вулицю Костромську у Рівному

Два роки тому родичам загиблих в АТО обіцяли провести громадське обговорення щодо цього

З Костромської пропонували зробити вулицю Героїв АТО. На підтвердження цього голова громадської організації родичів загиблих на Майдані та в АТО Наталія Борисенко надіслала у редакцію лист:

Головний спеціаліст міського управління культури й секретар комісії, яка розглядає питання зі встановлення пам’ятних дощок і найменування вулиць, Юрій Фаєвський затримку з проведенням громадського обговорення щодо перейменування Костромської пояснив так:

Управління архітектури і містобудування сказало, що там розробляють проектну документацію на мікрорайон забудови, у якому виділено землю АТОвцям. І можна буде питання про перейменування назви порушувати знову, коли закінчать розроблення технічної документації на цей район. Чому так? Бо прив’язка до кожного будинку – поштова адреса.

 

Тож це питання - не до мене і не до комісії, а до управління архітектури й містобудування.

Заступник начальника міського управління містобудування та архітектури Андрій Юрков стверджує, що вони вже проектні роботи завершили:

Управління архітектури закрило ці договори. Зроблено проект, профінансовано і зараз управління капітального будівництва займається розробленням робочих проектів щодо комунікацій. Коли воно це завершить – треба в УКБ питати. Коли все буде дороблено, тоді тільки можна буде порушувати питання щодо присвоєння поштових адрес тощо. У нас зараз нема підстав перейменовувати цю вулицю.

Головний інженер міського управління капітального будівництва Анатолій Матвійчук пояснив, що проект завершити зможуть до кінця року:

У цьому році тільки виділили кошти на це все діло. Десь до кінця року, я думаю, цей проект буде завершений.

Міський голова Рівного Володимир Хомко питання щодо перейменування Костромської прокоментував так:

Рішення про перейменування ухвалює спеціальна комісія. Я не є її членом і в її роботу не втручаюся. Після рішення комісії ще опитування мешканців вулиці має відбутися. Якщо вони підтримують зміну назви, тоді перейменування може відбутися. Тобто я одноосібно не вирішую такі питання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень