Чи є у Рівному дефіцит вакцин

Адже на їх відсутність скаржаться деякі батьки

Цим питанням на останньому засіданні міськвиконкому поцікавився секретар міськради Рівного Сергій Паладійчук.

Начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів (на фото вгорі) пояснив, що не всі батьки хочуть щеплювати дітей індійською вакциною АКДП – від кашлюка, дифтерії та правця, яка є у медзакладах. Натомість вимагають французьку. А про неї Віктор Іськів повідомив таке:

Такої вакцини у нас по централізованих закупівлях не було і, скоріш за все, і не буде. Тобто Міністерство її не закупило і вона не постачається. Вона тільки буває в аптечній мережі.

 

Тобто батьки в приватному порядку в аптеці беруть цю вакцину і в наших закладах вона вводиться. Сімейні лікарі розказують батькам, як правильно це зробити.

А загалом усі  вакцини, передбачені календарем щеплень, запевнив Віктор Іськів, у медзакладах міста є і вони безкоштовні для громадян.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень