Чи добудують гімназію Рівного, де конкурс шість дітей на місце у 1 клас?

Нині корпус закладу, який почали будувати десять років тому, просто-напросто руйнується

Гімназія "Престиж" перебуває у комунальній власності міста і розташована на вулиці Данила Галицького, 15.

З серпня 1999 року вона займає корпус колишнього дитсадка №22.

Розповідає директор гімназії "Престиж" Сергій Рачинець:

Тоді така ситуація була демографічна, що дітей не могли у дитсадки набрати і, щоб приміщення не пропало, його дали під навчальний заклад. Таким чином врятували приміщення і маємо хороший заклад. Ми його всередині, що могли, реконструювали. А у 2007 році почали будівництво нового корпусу. Добудували частину. Підвели певні комунікації. Але через нестачу коштів будівництво призупинилося.   

Тож нині заклад, за словами його директора, вимушений винаймати спортзал, майстерні для трудового навчання у сусідній школі №11, оскільки своїх немає. Тим часом, кількість гімназистів з кожним роком росте. Нині вона сягає 562 учні і лише цього року конкурс до першого класу «Престижу» був 6 дітей на 1 місце. Якби гімназію добудували, каже Сергій Рачинець, були б свої фахові кабінети, майстерні, спортзал, актова зала, гардероб тощо.

Сергій Рачинець

Міський голова Рівного Володимир Хомко каже, що корпус добудують, але точно не цього року. Адже в першу чергу потрібно завершити будівництво стадіону «Авангард» та звести, мінімум, три дитсадки.

А поки недобудований корпус гімназії, який мав бути триповерховим, руйнується. У ньому повибивали вікна, він заростає хащами. І вже нині на його добудову, як повідомив директор, за підрахунками міського управлніня капітального будівництва, потрібно близько 80 мільйонів гривень.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень