Чи був мор риби на Рівненщині?

Про те, що масова загибель риби сталася біля села Коблин Млинівського району, повідомляли у соцмережі Фейсбук

Сайт Радіо Трек писав про це в інофрмації Мешканець Рівненщини повідомив про мор риби

Журналіст Радіо Трек з'ясовувала, чи відповідає ця інформація дісйності.  

Голова Підгаєцької сільради, до якої належить село Коблин, Жанна Голоюх каже, що до неї інформації про загибель риби не надходило:

До мене ніхто з приводу мору риби не звертався. Якби був якийсь дзвінок чи виклик, то, можливо, я б поїхала подивилася сама на свої очі. Тому підтвердити вам інформацію не можу. 

За словами Жанни Голоюх, Коблин – невеличке село, майже хутір. Воно віддалене від центральної садиби. Там близько десяти будинків, у яких живуть пенсіонери. І є у Коблині тільки одна молода сім’я. Адже тут нема ні школи, ні ФАПу, ні магазину. Тож чи могли мешканці села поширювати інформацію про загибель риби у соцмережах, Жанна Голоюх не може сказати достеменно. 

Не чула нічого про загибель риби і старший інспектор Рівненського рибоохоронного патруля Юлія Глощук:

Повідомлень про мор риби до нас не поступало. І наші інспектори з цього приводу на місце події не виїжджали. Тому не можу нічого з цього приводу сказати. Можливо, це – на рівні чуток. 

Новопризначений голова Млинівської райдержадміністрації Петро Рухер, хоча теж не має підтвердженої інформації про загибель риби, вирішив перестрахуватися. Тому каже:

Жодного письмового звернення до нас не поступало. Однак уже за вашим сигналом дано доручення управлінню Держпродспоживслужби у Млинівському районі провести терміново хімічний аналіз води, щоб з’ясувати, чи це забруднення води чи нестача кисню, які стали причиною мору окуня. Оперативно з’ясуємо, яка причина, і будемо вживати наступних кроків для вирішення цієї проблеми.

За словами Петра Рухера, якщо загибель риби була, то вона могла бути пов’язана із забрудненням річки Ікви. Він запевнив, що у районі вже працюють над тим, щоб усунути забруднення. Так, цього року у лютому з районного бюджету виділили кошти на розробку документації з розчищення русла Ікви. Петро Рухер сподівається, що це унеможливить у майбутньому загибель риби.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень