Водойми Рівненщини патрулюватимуть дрони

Рибінспектори краю сподіваються на суттєве переоснащення у зв'язку з появою Рибного Патруля

Рівненщина стала одним з пілотних регіонів де розпочалося формування рибного патруля. Він прийде на заміну управлінню охорони, використання і відтворення водних та регулюванню рибальства у Рівненській області «Рівнерибохорона» , процес ліквідації якої розпочався ще у 2015 році.

Рибний патруль як і його попередники здійснюватиме контроль за виловом риби, виявленням браконьєрства та співпрацюватиме із орендарями ставків і правоохоронними органами.  Щоправда, рибний патруль в Україні хочуть значною мірою осучаснити, щоб він був більше схожим до нової патрульної поліції.

Як розповіла нам прес-секретар, ще поки «Рівнерибохорони» , Юлія Глощук – впершу чергу новий рибний патруль має отримати нове технічне оснащення, адже наявна техніка уже давно застаріла:

В цьому році виділили найбільше коштів саме на оснащення рибного патруля за останніх 10 років. А для рибного патрульного в першу чергу необхідно транспортний засіб, човни, мотори і планується також закупити дрони, щоб спостерігати як умога ефективніше за станом на водоймах області, - каже Юлія Глощук.

Як повідомляє Держрибагенство України, у бюджеті на 2017 рік на оснащення рибного патруля у 8 регіонах (окрім Рівненської, сюди входять  Дніпропетровська, Закарпатська, Івано-Франківська, Миколаївська, Тернопільська, Одеська та Харківська області) передбачено 40 млн.грн. Щоправда скільки саме отримає рибний патруль Рівненщини поки невідомо, адже кошторис таких витрат в області  іще не затверджено.

Нині ж області триває формування інспекторського штату рибного патруля. За словами Юлії Глощук тестування складається з близько 400 питань, і чимало бажаючих не пройшли навіть перший етап тестування.

Тож за результатами конкурсу у грудні на Рівненщині затверджено посаду начальника відділу охорони та трьох інспекторів. Іще вакантними залишається близько 10 посад головних, провідних і старших інспекторів. Конкурс на заміщення цих посад буде оголошено у січні, і брати участь у конкурсі можуть як люди які працювали у цій галузі, так і зовсім сторонні. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень