На Рівненщині просять заборонити підводне полювання

Зокрема, з таким проханням до комісії обласної ради з питань екології звернувся керівник «рибного патруля» управління Державного агентства рибного господарства Рівненської області Сергій Бондар

Він розповів, що на Рівненщині активно проводиться підводне полювання, що шкодить рибному господарству області. Як відзначає Сергій Бондар, нині на території області зареєстровано три клуби, що займаються підводним полюванням: це «Рівненський Случ», «Баракуда» та «Гарпун». Втім, заборонити офіційно це заняття не дозволяє законодавство. Далі пряма мова:

В цих клубах зареєстровані не тільки мешканці Рівненської області, а весь західний регіон України. За посвідченнями їдуть сюди і вибивають нам основне маточне поголів’я в наших водоймах. Але ми їм нічого не зробимо, тому що вони просто як громадська організація будуть з нами судитися.

Тому представники рибгосподарства звернулися до обласної ради, аби ті в свою чергу звернулися до Верховної Ради, щоб внести зміни до законодавства та заборонити підводну риболовлю. Депутати це прохання взяли до уваги, втім, чи матиме воно розвиток, вирішуватимуть на сесії облради. Нагадаємо, найближче засідання відбудеться 4 листопада.

Нагадаємо, відсьогодні на Рівненщині заборонений вилов риби.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень