Чотири найкращих напої для очищення печінки

Більшість з них бажано вживати на ніч

Печінка – справжній помічних організму. Саме вона очищує організм від токсинів, шкідливих речовин. Головний удар печінка першою бере на себе.

Печінка практично ніколи не болить, а негаразди в її роботі можна відчути:

  • проблеми з травленням;
  • здуття живота;
  • погіршення кольору обличчя і проблеми зі шкірою;
  • набір ваги;
  • часті головні болі;
  • перепади настрою і депресивні стани.

Найактивніше печінка працює вночі. Тож варто перед сном потішити її корисними напоями.

Ромашковий чай

Простий, дешевий і дієвий засіб для детоксу. У квітах ромашки містяться речовини, які мають протизапальний ефект і сприятливо впливають на роботу печінки. Ромашка допоможе також вгамувати нервову систему та сприяє кращому сну.

Квітки ромашки треба запарити окропом й дати настоятися 10 хвилин.

Чай з імбиром

Імбир сприяє покращенню відтоку жовчі, прискорює жировий обмін і виводить токсини з організму. Лимон прискорює обмінні процеси в клітинах печінки й виводить холестерин. Імбирно-лимонний напій не тільки зігріє, але і приведе печінку до ладу.

Нарізаний скибочками імбир та скибочку лимона залити гарячою водою (не окропом, хай чайник трошки охолоне).

Вівсяний відвар

Відвар з вівса допоможе очистити печінку і нормалізувати обмінні процеси. Він допоможе відновити роботу органу після перенесених хвороб.

Для приготування потрібно промити 2 склянки вівса разом з лушпинням під проточною водою і помістивши в термос, залити літром води. Витримати напій у термосі треба близько 12 годин. Приймати по 150 мл перед сном.

Овочеве смузі

Смузі з буряком, яблуками та імбиром не тільки допоможе очистити печінку, але і додасть енергії й зарядить корисними вітамінами.

Для приготування потрібно взяти пів склянки води по 1 шт. невеликого буряка і моркви, 2 зелених яблука, пів лимона без шкірки й чайну ложку натертого свіжого імбиру. Перемішати інгредієнти в блендері та пити перед сном.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень