Чорну смородину можна не всім, і лікарі пояснили чому
Перелік хвороб, за яких нею краще не зловживати
Чорна смородина, як і багато інших ягід, дуже корисна для здоров'я. У ній великий вміст вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Але в цих плодах є інші речовини, які можуть нашкодити людям з певними захворюваннями.
Зокрема чорна смородина містить оксалати. Це солі оксолінової кислоти. Вони можуть негативно впливати на сечовивідну систему, у тому числі на нирки.
Зокрема, є ризик утворення в цих органах кристалів та каміння. Людям, які мають захворювання нирок або подагру, варто враховувати цей факт при вживанні смородини. Слід серйозно обмежити наявність цієї ягоди у раціоні, щоб не погіршити самопочуття.
Здоровим людям на день рекомендується з'їдати до 200 г смородини.
Ця ягода захистить організм від передчасного старіння, сприятиме зниженню ваги, покращить когнітивні функції, мікроциркуляцію крові та зір, а також знизить рівень холестерину.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Радіо Трек: НОВИНИ