Чому в Україні закриваються банки та що відбувається з Рівненським відділенням НБУ?

Кількість банків в Україні за два з половиною роки зменшилась майже вполовину. Так, ще на початку 2014-го року в державі функціонували 180 банків, нині ж їх залишилось 104. Основну причину цього спеціалісти вбачають у втраті ліквідності, або ж простими словами - неможливості банку виконувати свої зобов’язання перед клієнтами щодо здійснення оплат і проведення платежів. І про те, як відбувається навмисне наближення банків до ліквідації, розповідає заступник начальника відділу НБУ в Рівному, Віктор Войтович:

– Будь-який банк можна "покласти". Для цього потрібно просто провести якісь інформаційні заходи проти цього банку. Достатньо того, щоб 10% клієнтських коштів, якими банк користується, були виведені. І банк одразу ж втрачає можливість виконувати платежі. Це може бути виконано економічними умовами, які сталися на сьогоднішній день. Або навіть під якимись примусовими речами чи важелями, якими користуються зацікавлені особи.

Також Віктор Войтович поділився першими наслідками реорганізації Нацбанку. Так, у Рівненському відділенні НБУ на сьогодні відбулось масове скорочення, внаслідок якого близько 70% працівників залишились без роботи. Тим часом керівництво Нацбанку планує ділити спустошені приміщення колишнього відділу НБУ в Рівному, що на вулиці Симона Петлюри,10, з іншими державними установами. Наразі розглядається питання щодо розміщення там місцевих органів держказначейства або суду. Також варто зазначити, що рівняни й досі можуть звертатися у приміщення колишнього управління із заявами, які надалі перенаправлятимуться на розгляд у центральний апарат. Крім того, Віктор Войтович наголосив, що гаряча лінія Рівненського відділення Нацбанку все ще працює.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень