У Рівному в управлінні юстиції – конфлікт. Триває боротьба за посаду керівника відомства

Аби вирішити суперечку, викликали поліцію

Напередодні у головному територіальному управлінні юстиції Рівненщини виник конфлікт.

Очільниця відомства Іванна Смачило повідомила, що на її секретаря підняв руку колишній начальник управління юстиції Степан Данилюк, якого звільнили через люстрацію. Нещодавно суд поновив чиновника на посаді й у середу був перший робочий день Степана Данилюка. Зі слів Іванни Смачило, секретар хотіла вічинити двері у новий робочий кабінет Данилюка, однак той схопив дівчину за руку і вирвав ключ:

– Секретар, який відкривала кабінет приймальні, мій кабінет та його кабінет… в той момент, коли вона його відкривала, він (Степан Данилюк, – ред.) схопив її за руку, скрутив і вирвав ключа. Не зрозуміло було, що його змотивувало. Ми змушені були викликати поліцію.

 

Мені ця ситуація не є зрозумілою, тому що я не можу зрозуміти, що може мотивувати людину, а тим більше чоловіка, застосовувати силу до молодої дівчини. 

Іванна Смачило зазначає, що після поновлення судом на роботі Степана Данилюка виникла юридична колізія, адже управління юстиції в Рівненській області реформували і юридично такої посади, яку займав Степан Данилюк до звільнення, вже немає. Згідно з Кодексом законів про працю чиновнику дозволили пропрацювати два місяці, попередивши про скорочення, та запропонували на вибір більше 40 вакансій у юстиції.

Водночас Степан Данилюк, який вже майже два роки бореться за посаду керівника Рівненської юстиції, стверджує, що фізичної сили до секретаря не застосовував, ходить на свою роботу відповідно до рішення суду і вимагає роз’яснити, які у нього обов’язки та права:

 

– Вона (Іванна Смачило, – ред.) ініціювала цей виклик із тою метою, щоб мене скомпрометувати. Шукає різні можливості, як мене скомпрометувати. Давайте почекаємо, я буду говорити, що це інсценували, придумали, вона буде казати, що говорить правду. Буде рішення поліції, будь ласка.

 

Вони приїхали вісім чоловік (поліцейські, – ред.), кліпають очима. Я ще заніс у чергову частину клопотання, що я наполягаю освідчить людину. Не знаю, що там зроблять, що не зроблять.

 

Прийняте процесуальне рішення слідчим внесе остаточну ясність. 

Додамо, що наразі правоохоронці з’ясовують усі обставини конфлікту. Начальник головного територіального управління юстиції Рівненщини Іванна Смачило зауважує, що її підлеглі повернулися до виконання свої обов’язків і працюють у звичайному режимі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень