Чому нові речі обов’язково треба прати

Такого ви точно не очікували!

Багато людей, купивши нову річ, навіть не замислюються про те, чи варто її прати, вважаючи, що якщо нове, то за замовчуванням чисте.

Втім, прати нові речі, особливо ті, які безпосередньо контактуватимуть з вашою шкірою, – обов’язково. І ось чому.

Перше. Просто уявіть, який шлях пройшла річ від самого створення на ткацькій фабриці до моменту появи у вашому домі. Дорогою на речах скупчується ціла купа бактерій, грибків та інших мікроорганізмів.

Експерти проводили спеціальні дослідження, під час яких одяг із магазинів перевіряли у лабораторії на вміст різних мікроорганізмів. Результати явно не порадують тих, хто ігнорував прання нових речей перед носінням: на всіх досліджуваних предметах одягу виявляли різноманітні виділення, особливо в області пахв і сідниць, а також грибки та мікроби.

 

Здивовані? Не забувайте, що до вас у магазині цю річ могли приміряти вже десятки людей. У своїй охайності ми впевнені, але ж ми не можемо гарантувати дотримання належної гігієни та охайності іншими.

До речі, щодо нового взуття, фахівці рекомендують протерти його внутрішню поверхню антибактеріальними серветками.

Друге. Хімікати та барвники – не менш вагома причина прання нових речей.

Для того, щоб одяг завжди виглядав новим, чистим і попрасованим (інакше його ніхто не купить), його обробляють різними хімічними речовинами. На одяг часто наносять формальдегід, щоб запобігти розвитку бактерій і цвілі під час перевезення. Це може викликати висип, свербіж та інші алергічні реакції.

 

Також висип може бути наслідком впливу барвників, якими фарбують тканини. Після прання деяка кількість фарби змивається.

Все це стосується постільної білизни й рушників, які теж часто обробляють хімічними речовинами, аби вони виглядали накрохмаленими і чистими. Все це вимивається при пранні. Краще кілька разів.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень