Чому в СРСР їли пельмені з оцтом
Причина цього - банальна
Виявляється, в СРСР не було особливого вибору добавок до пельменів. А оцет був найдешевшою з них. Тому пельмені їли саме з оцтом.
Крім цього, він корисний, бо контролює апетит.
У ньому є вітаміни групи B і пектин.
Також оцет допомагає при мігрені, похміллі, розладах шлунково-кишкового тракту.
Але не всім оцет корисний. Його потрібно уникати людям, які мають проблеми з нирками чи підвищену кислотність шлунка.
Як варили пельмені в СРСР
Рецепт - легкий.
- Набрати в каструлю 1,5-2 л води. Посолити її і вкинути пару листків лаврового листя та 3 перчинки-горошинки.
- коли вода закипить, висипати пакет пельменів і постійно їх помішувати;
- після спливання пельменів зменшити вогонь і варити їх ще 7 хвилин;
- дістати пельмені з води;
- у тарілку кинути шматок вершкового масла;
- 1 ложку оцту розбавити 3 ложками олії, додати солі і перцю, налити в тарілку і вмочати у цю рідину пельмені.
Джерело: www.unian.ua
Радіо Трек: НОВИНИ