Чому в СРСР в чай додавали соду: відповідь здивує багатьох
Сода найкраще підходить для розсипчастого чаю
У Радянському Союзі існувала цікава практика додавання соди до чаю, яка була популярною серед працівників залізниць і громадського харчування. Це явище стало частиною культурних традицій чаювання того часу, пише Главред з посиланням на ТСН.
Навіщо в СРСР додавали соду до чаю?
Деякі вважають, що сода допомагала економити: завдяки їй чай здавався міцнішим при мінімальній кількості заварки. Однак основна причина полягала у покращенні смакових якостей напою.
Сода пом'якшувала воду, яка часто була жорсткою, роблячи чай більш насиченим і ароматним.
Темний колір напою був додатковим бонусом, що додавав чаю «багатого» вигляду.
Також це спрощувало миття посуду: сода запобігала утворенню розводів на склянках і чашках.
Ще однією цікавою особливістю є хімічний ефект.
Якщо додати лимон до чаю з содою, напій стане світлішим, а без лимона він матиме темний насичений відтінок і особливий аромат, що стає яскравішим навіть при повторному заварюванні.
Для тих, хто хоче відтворити цей радянський спосіб, варто пам'ятати: сода найкраще підходить для розсипчастого чаю. У пакетованому чаї вона не дасть відчутного результату, крім зміни смаку.
Радіо Трек: НОВИНИ