Як правильно заварювати зелений чай: 3 нюанси, які впливають на смак

Цей напій досить вимогливий до умов заварювання

Зелений чай дуже відрізняється від чорного. Він містить більшу кількість антиоксидантів і потребує інших тонкощів приготування. Сировиною для нього служать верхні листочки і бруньки, зібрані ранньою весною. Саме тому зелений чай потребує особливих правил заварювання.

Як найкраще заварювати зелений чай

  1. Використовуйте бутильовану або фільтровану воду;

  2. Зелений чай не можна заварювати окропом. Якщо це зробити, чай втратить більшість цілющих властивостей, а його смак стане гірким і грубим.

  3. Температура води для заварювання зеленого чаю повинна бути 60-80°С. Чим прохолодніше вода — тим ніжніше буде смак.

  4. Зелений чай виділяє у воду корисні речовини і мікроелементи, але після 5 хвилин, починає виділятися надмірна кількість кофеїну (теїн), що робить чай гірким. Тому, оптимальний час заварювання зеленого чаю - 3-5 хвилин. Потім листочки треба вибрати.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень