Як правильно заварювати зелений чай: 3 нюанси, які впливають на смак

Цей напій досить вимогливий до умов заварювання

Зелений чай дуже відрізняється від чорного. Він містить більшу кількість антиоксидантів і потребує інших тонкощів приготування. Сировиною для нього служать верхні листочки і бруньки, зібрані ранньою весною. Саме тому зелений чай потребує особливих правил заварювання.

Як найкраще заварювати зелений чай

  1. Використовуйте бутильовану або фільтровану воду;

  2. Зелений чай не можна заварювати окропом. Якщо це зробити, чай втратить більшість цілющих властивостей, а його смак стане гірким і грубим.

  3. Температура води для заварювання зеленого чаю повинна бути 60-80°С. Чим прохолодніше вода — тим ніжніше буде смак.

  4. Зелений чай виділяє у воду корисні речовини і мікроелементи, але після 5 хвилин, починає виділятися надмірна кількість кофеїну (теїн), що робить чай гірким. Тому, оптимальний час заварювання зеленого чаю - 3-5 хвилин. Потім листочки треба вибрати.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

У Рівному знайшли студентський квиток

У Рівному, 1 жовтня, на тротуарі, між Басів Кутом і Щасливим, знайшли студентський квиток. Він належить Січкару Григорію , студенту НУВГП.   Власника просимо звернутись за номером:  +380667642577 — Людмила

Більше оголошень