Як правильно заварювати зелений чай: 3 нюанси, які впливають на смак

Цей напій досить вимогливий до умов заварювання

Зелений чай дуже відрізняється від чорного. Він містить більшу кількість антиоксидантів і потребує інших тонкощів приготування. Сировиною для нього служать верхні листочки і бруньки, зібрані ранньою весною. Саме тому зелений чай потребує особливих правил заварювання.

Як найкраще заварювати зелений чай

  1. Використовуйте бутильовану або фільтровану воду;

  2. Зелений чай не можна заварювати окропом. Якщо це зробити, чай втратить більшість цілющих властивостей, а його смак стане гірким і грубим.

  3. Температура води для заварювання зеленого чаю повинна бути 60-80°С. Чим прохолодніше вода — тим ніжніше буде смак.

  4. Зелений чай виділяє у воду корисні речовини і мікроелементи, але після 5 хвилин, починає виділятися надмірна кількість кофеїну (теїн), що робить чай гірким. Тому, оптимальний час заварювання зеленого чаю - 3-5 хвилин. Потім листочки треба вибрати.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення водія та документи

У Рівному на автовокзалі на вулиці Київській знайшли посвідчення водія і техпаспорти, на ім'я Валерія Володимировича Смикало. За деталями звертайтесь за номером: 067 64 57 603

Загублені документи у Рівному: пропонують винагороду

Вчора у районі автовокзалу близько 8 ранку були загублені документи. Тих, хто знайшов, просять повернути за винагороду. Ліщук Руслан Романович - 0 (67) 408 57 66

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Більше оголошень