Чому Dash - найзручніша криптовалюта сучасності?

Історія створення, технологія, майнінг та способи заробітку

Кожен криптовалютний проєкт має своє призначення. Частина коїнів використовується насамперед для проведення анонімних переказів між користувачами. До цього списку входить і монета Dash. Вона дозволяє відправляти та отримувати платежі по всьому світу за допомогою системи блокчейн.

При цьому Dash криптовалюта гарантує підвищення швидкості транзакцій та посилення їхньої конфіденційності. Розібратися з технологією, особливостями та перспективами проєкту дозволить детальний огляд Dash (DASH).

Що таке Dash: коротка історія та основні характеристики

Криптовалюта Dash (DASH) з'явилася 18 січня 2014 року під початковою назвою XCoin (XCO). На відміну від більшості сучасних криптовалют, які напередодні створенням проходять етап ICO, криптовалюта Dash була створена незалежним розробником Еваном Дафілдом без проведення первинного розподілу монет.

Основним недоліком Bitcoin він вважав відсутність анонімності та взаємозамінності, тому запропонував внести зміни до протоколу BTC, які б зробили криптовалюту конфіденційною та взаємозамінною. Однак спільнота не прислухалася до нього, і Даффілду не залишалося нічого іншого, як створити власну криптовалюту. Ребрендинг Dash стався у березні 2015 року, і відтоді інтерес до криптовалюти зростає.

Підтримкою та розвитком Dash займається Dash Core Group, Inc. Команда, яка працює над покращенням криптоактиву, складається з 50 фахівців із різних країн світу. Головний офіс знаходиться в місті Фенікс, штат Арізона, США. Команда Dash є однією з найбільших у криптоспільноті, і вона продовжує зростати.

В чому полягає різниця між Dash та BTC?

Основні відмінності між Dash та Біткоїн полягають у наступному:

  • Повна анонімність усіх операцій. За рівнем конфіденційності Dash криптовалюту можна сміливо порівнювати з оплатою готівкою. Найвищий рівень приватності забезпечує комбінаторне поєднання одночасно кількох криптографічних алгоритмів.
  • Дворівнева архітектура Dash дозволяє легко та швидко впроваджувати всі оновлення та покращення від розробників. За стійкість системи до зламів та забезпечення безпеки відповідає децентралізована мережа Мастернод.
  • Транзакції Dash підтверджуються вкрай швидко (створення одного блоку займає близько 2,5 хвилин). За умов використання механізму InstantSend час очікування підтвердження транзакції зменшується до кількох секунд.
  • Майнінг Dash вимагає менших енерговитрат.
  • Транзакції в мережі Dash характеризуються мінімальними комісійними, а іноді взагалі проходять безплатно.
  • Рішення щодо подальшого розвитку системи приймають не окремі програмісти, а всі члени мережі Dash через механізм децентралізованого управління.

Попри те, що обидві монети мають десятки тисяч прихильників, протистояння Біткоїн проти Dash, і досі залишається актуальним.

Фактично Dash - це децентралізована, швидка та анонімна альтернатива BTC. Вихідний код системи має схожі на Bitcoin принципи, у тому числі модель Proof-of-Work (доказ виконання роботи), яка дозволяє майнити нові токени.

Але на відміну від BTC, видобуток цієї монети можливий як на відеокартах, так і на процесорах. В цьому випадку мається на увазі «аматорський» майнінг, оскільки для більш швидких обчислень необхідно застосовувати спеціальне обладнання.

Як працює Dash?

Розглянемо основні принципи роботи Dash.

Dash (DASH) – це дворівнева система майнерів та майстернод, що гарантує анонімність та високу швидкість обробки транзакцій. Підтвердження операцій та генерація нових блоків може здійснюватися трьома способами (на вибір відправника):

  • Стандартна транзакція. При внесенні до блокчейну переказ вважається непідтвердженим. Потім відбувається розшифрування блоку та його валідація іншими користувачами.
  • Транзакція із функцією Instant-X. Інформація про угоду передається десяти випадковим вузлам (мастернодам), які відразу вносять блок у ланцюжок як підтверджений. Швидкість обробки транзакції у цьому випадку може становити лише кілька секунд. У разі використання технології Instant-X списується підвищена комісія, але цей метод є ефективним у роздрібній торгівлі та інших сферах, в яких важлива швидкість обробки платежів.
  • PrivateSend. Модифікований варіант технології CoinJoin, що застосовується у мережі Bitcoin. Перед доставленням монети, призначені для одержувача, дробляться на кілька частин 0,001, 0,01, 0,1, 1 або 10 DASH. Кожен фрагмент переказу розподіляється між гаманцями користувачів, які бажають здійснити аналогічну транзакцію. Кошти не залишають рахунки відправників при змішуванні, але в ланцюжок блоків вносяться записи про велику (до 10 повторень) кількість ідентичних платежів. Це унеможливлює визначення вихідного відправника грошей. PrivateSend уповільнює швидкість підтвердження транзакцій та підвищує витрати учасників угоди, але допомагає зберігати їхню конфіденційність.

Сама платформа Dash написана мовою C++ та доступна у вигляді відкритого вихідного коду. При роботі програми послідовно застосовується 11 криптографічних алгоритмів (протокол X11).

Він допомагає зробити майнінг монет більш доступним, застосовуючи звичайні відеокарти та процесори, зменшити енерговитрати ферм, підвищити їхню продуктивність, додатково захистити мережу від атак хакерів.

Як використовувати Dash?

Використання Dash у бізнесі та повсякденному житті наочно демонструє те, що вже найближчим часом крипта може перетворитися на основний платіжний засіб. Впевнитися в цьому можна на прикладі Венесуели. У 2018 р. національна валюта Венесуели болівар знецінився на 95%. Через це практично неможливо було нічого купити - ні за готівку, ні за допомогою банківських карток. Тоді керівництво Dash почало активно впроваджувати криптовалюту як спосіб платежу. 

В результаті криптомонета Dash практично замінила собою болівар та почала використовуватися для оплати покупок.

Також набули поширення гаманці для зберігання Dash. Монету почали приймати в ресторанах, закладах громадського харчування, торгових центрах, магазинах, аптеках та навіть на стоянках.

Це дуже показовий приклад, що доводить популярність цієї криптовалюти. Її приймають сотні інтернет-магазинів у всьому світі. У мережі спеціально створена сторінка «Купуй разом із Dash», де відмічені всі точки приймання валюти.

Інвестування в Dash: основні види та способи заробітку

На даний час криптовалюта Dash знаходиться у ТОП-50 монет за рівнем ринкової капіталізації.

Основні способи заробітку:

  • Довгострокове інвестування в Dash. Перспективи інвестування слід оцінювати, виходячи з поточної ситуації на криптовалютних ринках.
  • Спекулятивна торгівля. Криптовалюта Dash широко представлена на біржах, у тому числі у вигляді деривативів (ф'ючерси, свопи, опціони). Але найпростішим способом участі у спекулятивних угодах є спотовий ринок, тобто купівля чи продаж активу за поточною ціною.
  • Купівля ф'ючерсів та інших деривативів. На деяких торгових майданчиках доступні не лише угоди на спотовому ринку, а й купівля похідних інструментів: ф'ючерсів та опціонів. На відміну від спотових угод, при покупці ф'ючерсів цифровий актив не зараховується на гаманець трейдера. У момент завершення терміну дії контракту між покупцем та біржею здійснюється взаємний розрахунок з урахуванням стартової та підсумкової ціни монети. Це дозволяє трейдерам укладати угоди не лише на власні, а й на позикові кошти, що може збільшити потенційний прибуток.

Однак перш ніж інвестувати в крипту потрібно ретельно оцінити сучасний стан ринку Dash. Більшість аналітиків дають оптимістичні прогнози щодо цієї монети. Деякі з них навіть вважають, що 2023 може стати роком Dash і криптовалюта увійде в десятку кращих криптовалют для інвестицій, як в короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Крім того, це ідеальний варіант криптовалюти для початківців, який дозволить швидко та легко увійти на ринок та почати заробляти.

Трейдерів-початківців цікавить питання: як купити Dash?

Найпопулярнішим способом купівлі Dash є біржі криптовалют. Перед покупкою валюти потрібно завантажити спеціальний Dash-гаманець і встановити його на своєму комп'ютері. Dash Core Wallet, розроблений на основі популярного Bitcoin Core Qt Wallet, може бути не тільки десктопним, але й мобільним, онлайн чи паперовим носієм. Після створення гаманця користувач отримує унікальний номер і може купувати, продавати, а також зберігати монету.

В цілому, доцільність придбання Dash пов'язана зі стабільно високим попитом на цю криптовалюту, перспективністю майнінгу, оперативністю обробки транзакцій та анонімністю транзакцій. Всі ці переваги роблять проєкт популярним для повсякденних розрахунків.

* - На правах реклами

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень