Чому чоловіки покидають жінок, які їх кохають: пояснення відомого філософа Омара Хаяма

Він залишив чимало мудрих висловів

У творах цього поета, які називаються рубаї, немає прямої відповіді на конкретні запитання. Але щодо стосунків між чоловіком і жінкою є дві фрази, які допоможуть зрозуміти мудрість цього чоловіка та відчути весь сенс людських стосунків.

Омар Хаям писав: 

- Життя коротке — так дай же волю йому; Розумно буває — підстригати дерева, Але обкраяти себе — куди дурніше.

 

В цій цитаті поет пояснює, як важливо насолоджуватися кожною миттю, які дарує нам життя.

Люди часто прагнуть щастя та різноманітних задоволень, а тому залишають тих, хто їх кохає, щоб знайти нові радості чи почуття. Тобто багатьом буває недостатньо того, що вони мають. Вони відправляються у далекі подорожі і, буває, проживають все життя у пошуках чогось ефемерного.

Ще одна фраза, яку написав Омар Хаям, звучить так: 

- Не утримуй те, що минає, і не відштовхуй те, що приходить.

 

І тоді щастя саме знайде тебе.

Ці слова можна трактувати так, що кожна людина має свою долю та свій власний шлях. Якщо хтось вирішив піти, можливо це і є частиною його шляху, а тому не потрібно заважати людині. Так вона зможе віднайти себе та нові можливості.

Хаям вважав, що саме мінливість людської натури та постійне прагнення чогось нового штовхають до необдуманих вчинків, наприклад, залишити ту, яка дійсно кохає. Однак, такі життєві ситуації не потрібно сприймати як кінець світу. Життя продовжується і воно прекрасне, кожен новий день може принести нові враження та перспективи.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень