Чого не варто робити після 60 років: Ці 3 помилки досить поширені

Малорухливий спосіб життя не піде на користь

Людям, яким виповнилося 60 років важливо підтримувати активний спосіб життя, але не перевантажувати себе. Баланс між активністю та відпочинком допоможе зберегти якість життя в хорошому самопочутті.

Малорухливий спосіб життя

Вихід на пенсію це часто менш активний спосіб життя, адже на роботу бігти вже не потрібно. Тож, чимало пенсіонерів спокушається провести решту життя вдома, а ходити лише до магазину.

Такий спосіб життя є небезпечним, оскільки може призвести до атрофії м’язів та інших серйозних проблем зі здоров’ям.

Варто привчити себе до щоденних прогулянок і, якщо відчуваєте, що ваші фізичні можливості дозволяють, виконуйте нескладні фізичні вправи. Це допоможе підтримати м’язовий тонус і загальний стан здоров’я.

Новий улюбленець

Бажання завести домашнього улюбленця на пенсії, зокрема собаку, зрозуміле, адже вона допомагає боротися з почуттям самотності та стимулює до руху. Однак, слід обирати породи, які не забирають багато сил. Наприклад, мопса або болонку.

Звичка рутини

З віком людина звикає до певного розпорядку дня. Це створює відчуття стабільності та спокою. Проте рутина не сприяє тренуванню мозку, а навпаки уповільнює функції.

Щоб зберегти гостроту розуму, регулярно розбавляйте звичний розпорядок дня.

Подорожуйте, зустрічайтеся з друзями, займайтеся новими видами діяльності та грайте в інтелектуальні ігри.

Джерело: Pixel.inform

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень