Доступні спеції та рослини, які працюють як кращі антиоксиданти

І потрібні вони не тільки для боротьби з вільними радикалами

Антиоксиданти, поряд із вітамінами, мінералами та іншими нутрієнтами, відіграють важливу роль у підтримці здоров'я людини. Вони не тільки борються з вільними радикалами, але й мають безліч інших корисних властивостей.

Серед рослин, які ми вживаємо у сирому вигляд сирими, абсолютним лідером за вмістом антиоксидантів є орегано. Ця дивовижна трава має потужні протимікробні властивості і допомагає боротися з різними проблемами, такими як синдром хронічної втоми, вірус Епштейна-Барр, грибкові та дріжджові інфекції, а також синдромом надмірного бактеріального росту.

Шавлія — ще одна рослина, багата на антиоксиданти. Вона особливо корисна людям, які страждають від підвищеного потовиділення без видимих ​​причин. Шавлія активує парасимпатичну нервову систему та пригнічує симпатичну, допомагаючи організму розслабитися.

М'ята перцева – справжній друг для системи травлення. Вона допомагає впоратися зі здуттям живота та стимулює виділення жовчі з печінки, покращуючи процес травлення. Тим'ян і розмарин також мають протимікробні властивості.

Розмарин, крім того, можна використовувати у вигляді олії для стимуляції росту волосся, якщо наносити його на шкіру голови.

Меліса - відмінний засіб для заспокоєння нервової системи. Вона допомагає знизити стрес та покращити якість сну.

Що стосується рослин, які ми використовуємо в сушеному та меленому вигляді, то найбільша кількість антиоксидантів міститься у гвоздиці. Вона має потужну протимікробну та антипаразитарну дію.

Ще однією спецією, багатою на антиоксиданти, є ямайський перець. Перець горошком, як ми його називаємо, корисний при запальних процесах в організмі.

А кориця — справжня знахідка для людей, які страждають на проблеми з рівнем цукру в крові. Вона допомагає регулювати цей показник та запобігати розвитку діабету.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень