Тисячі нових рослин висадять у Рівному (ФОТО)

І став відомий графік аераційних фонтанів на водоймах  

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

На початку липня у річці Усті, яка протікає у Рівному, зафіксували масовий мор риби.

Фахівці Держекоінспекції, які виїжджали на місце, повідомили, що ймовірно причиною загибелі риби є нестача кисню у воді.

Декілька років тому в місті встановили аераційні фонтани, аби ті насичували воду киснем. Тож ми вирішили з’ясувати, за яким графіком працюють ці фонтани і скільки їх є. У відповіді на запит Радіо Трек в Тресті зеленого господарства повідомили, що аератори встановили в Усті та на Лебединці. Фонтани вмикаються щодня з 9 години ранку.

У водоймі на Лебединці фонтан працює з травня по жовтень до 23 години, а на Усті – з червня по вересень до 20 години, – повідомили у Тресті зеленого господарства.

Збагачуючи воду киснем, вони  працюють по 40 хвилин, а потім зупиняються на перерву, задля уникнення перегріву помпи. У випадку відключення електропостачання перерви у роботі таких фонтанів можуть бути затяжними, адже помпа працює від світла. 

Разом з тим у Тресті зеленого господарства нам повідомили, що до кінця цього року у Рівному висадять понад дві тисячі нових насаджень. На вулицях міста збираються висадити 100 дерев, 500 кущів та півтори тисячі інших багаторічних рослин. Зауважимо, що воду для поливу насаджень працівники тресту набирають із Басівкутсього водосховища.

З метою знешкодження шкідників зелених насаджень працівники підприємства застосовують біологічні препарати. На жаль, через масове ураження шкідниками зелених насаджень були поодинокі втрати рослин. Які саме рослини не вдалося врятувати – невідомо.

У зв’язку з кадровим голодом, працівників бракує і в Тресті. Там є 48 вакансій. Найбільше на підприємстві не вистачає озеленювачів та двірників. Також потрібні майстри зеленого господарства, квітникарі, котельники, підсобні працівники та робітники з благоустрою. Заробітні плати на посади становлять від восьми з половиною до понад 15 тисяч гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень