«Чистки» й перетасовки в СБУ: Зеленський добряче взявся за Службу

Перетасував СБУ-шників по областях

Ексголова СБУ Баканов, ексгенпрокурорка Венедіктова. Фото - УНІАН
Ексголова СБУ Баканов, ексгенпрокурорка Венедіктова. Фото - УНІАН

Ще 17 липня Президент відсторонив Ірину Венедіктову від посади генпрокурорки, а Івана Баканова усунув від виконання обов'язків голови СБУ.

Як стало відомо, Баканова все ж звільнили, та цим чистки не обмежились: Зеленський звільнив і його заступника - Володимира Горбенка.

Крім того, Президент змінив декількох голів обласних управлінь СБУ.

19 липня Володимир Зеленський звільнив Горбенка Володимира Терентійовича з посади заступника голови СБУ.

Не обійшлося і без перестановок на місцях.

  • Президент звільнив з посади начальника управління СБУ в Сумській області Григоренка Руслана Володимировича і призначив замість нього Федорова Едуарда Володимировича.
  • Звільнив із посади начальника управління СБУ у Дніпропетровській області Краснянського Володимира Юрійовича – і призначив замість нього Лисака Сергія Петровича, якого перед тим звільнив із посади начальника управління СБУ в Житомирській області.
  • Борзілова Євгена Вікторовича Зеленський пересунув із управління СБУ в Полтавській області в управління СБУ в Закарпатській області.
  • Натомість полтавське управління СБУ очолив Рудницький Іван Львович, який до того очолював саме управління спецслужби на Закарпатті.

Начальником управління СБУ в Харківській області став Куць Олександр Іванович. Очільника, що займав посаду до нього, Романа Дудіна президент звільнив ще 29 травня, бо той «не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав тільки про себе особисто».

Джерело: Українська Правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень