Свято на крові: Зеленський доручив Кабміну «розібратися» з петицією щодо феєрверків

Йдеться про використання піротехніки для «святкувань» під час війни

Прилавок з піротехнікою - фото ілюстративне, з мережі
Прилавок з піротехнікою - фото ілюстративне, з мережі

Володимир Зеленський відповів на петицію, у якій його просять заборонити використання петард, феєрверків та інших піротехнічних виробів. Він підтримав цю ініціативу та доручив уряду зайнятися питанням.

Петиція з'явилася на сайті президента та набрала необхідні голоси. Авторка пропонує закрити всі магазини піротехніки, а також ввести штраф за порушення заборони - від 15 тисяч гривень.

- Вдячний авторці петиції за небайдужість до суспільних інтересів та проблем, які турбують усіх українців. Зокрема, щодо тяжких наслідків для громадян та навколишнього середовища, використання петард, феєрверків та інших піротехнічних виробів в умовах воєнного стану, коли кожен постріл, кожен вибух навіть на територіях, де немає бойових дій, створює тяжкий стрес і дискомфорт для кожного громадянина, його домашніх улюбленців та природи, а почасти створює загрози їх життю і здоров’ю, – йдеться у відповіді президента.

Президент підтримав занепокоєння щодо небезпечних наслідків використання піротехніки та вважає, що це питання необхідно врегулювати законодавчо.

Зеленський направив петицію до Кабміну - для розгляду.

Джерело: Слово і Діло

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень