Чи зарахують до робочого стажу період догляду за дитиною?

Цей показник важливий для виходу на пенсію

Час перебування у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами, а також період догляду за дитиною до 3-х років зараховується до страхового стажу при умові отримання відповідної допомоги.

Тобто, щоб період догляду за дитиною зарахували до страхового стажу, потрібно, аби людина, яка здійснює такий догляд, отримувала допомогу по догляду за дитиною до 3-х років або ж одноразову допомогу при народженні дитини, яку призначають органи соцзахисту.

 

Ця норма застосовується для періоду після 1 січня 2004 року.

Період перебування у відпустці для догляду за дитиною від 3 до 6 років зараховують до страхового стажу лише для визначення права на призначення пенсії за віком, але не для встановлення розміру пенсії – для розміру пенсійних виплат враховуватимуть лише наявний страховий стаж.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень