Чи можливо задихнутися уві сні

Такий страх може переслідувати людину і заважати її нічному відпочинку

Фахівці-сомнологи наполягають, що задихнутися уві сні неможливо. Нервова та м'язова системи влаштовані так, що реагують на загрозливі для життя стани й мають свої механізми.

За допомогою нервових імпульсів організм наче попереджає людину про небезпеку.

Людина може дихати через ніс і через рот. Якщо з носом щось негаразд, то в роботу включається дихання через рот. Якщо обидва будуть в непорядку, тіло дасть поштовх і розбудить. Тому просто фізично неможливо задихнутися під час сну.

Є безліч патологічних станів, які можуть призводити до проблем з диханням, й уві сні зокрема.

Але більшість з них мають інші порушення, які точно дадуть про себе знати раніше. Збої в роботі організму не розвиваються вночі несподівано.

Якщо це алергія – то в організм має потрапити алерген, і з великою ймовірністю ознаки алергії проявлять себе ще до того, як людина збиратиметься спати. Проблеми з серцево-судинною системою також розвиваються раніше з появою відчуття болю в грудях, слабкості, крім того, людина певний час може стогнати уві сні або хрипіти.

Окремо можна виділити розлади самого сну, при яких здається, що неможливо дихати й людина задихається уві сні. Це панічні атаки, сонний параліч, при якому прокидаєшся з відчуттям нестачі повітря та того, що на груди хтось тисне.

Але ключове слово тут – «прокидаєшся». Тобто безпосередньо уві сні, не прокинувшись, задихнутися неможливо.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень