Чому раніше люди були змушені спати окремо, а тепер це стало нормою

Ви будете вражені

Сон пари в одному ліжку зараз вважається нормою, але так було не завжди. У нинішній час роздільний сон подружжя можна трактувати як поганий знак, а ось раніше так не вважали.

Економія простору

Ще в Стародавньому Римі подружнє ложе не використовувалося для сну. Ліжко було призначене для любовних утіх, після яких кожен йшов у свої покої. У Великій Британії у вікторіанську епоху також не було заведено спати разом в одному ліжку. У нас же в селянських хатах чоловік з дружиною зазвичай проводили ніч в різних половинах.

Все змінилося, коли люди почали переселятися в міста. Маленькі квартири просто не залишали подружжю вибору, окрім як ділити одне ліжко на двох.

Спільний сон: користь і шкода

У 2005 році експерт зі сну Ніл Стенлі провів дослідження, в якому дійшов висновку, що коли люди сплять разом, вони досить часто не висипаються. Але оскільки «нормою» вважається саме спільний сон, вони продовжують спати в одному ліжку, попри наслідки для здоров'я.

Своєю чергою американський психотерапевт Кен Пейдж вважає, що деякі пари відчувають, що роздільний сон може зміцнити відносини.

За його словами, парі не доводиться хвилюватися через те, що уві сні партнер їх потривожить, і вони можуть цінувати все хороше, що є в їхніх стосунках.

Джерело: Главком 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень