Позбавтеся цієї звички: чому не можна спати поряд зі смартфоном. Де його краще класти

Для багатьох залишати телефон на ніч біля ліжка — цілком звичайна практика, але її варто позбутися

 

 

Перед сном ми любимо здебільшого погортати стрічки соціальних мереж, почитати новини або листуватися з друзями в месенджерах. Коли вже настає час лягати спати, телефон вірно лежить поруч аж до звуку ранкового будильника.

Чому спати з телефоном шкідливо

Ні для кого не секрет, що гаджет має певну частоту випромінювання, яке в занадто великій кількості може бути дійсно небезпечним, і тому його рекомендують уникати з багатьох причин.

У ті години, коли ми спимо, розміщення стільникового телефона поруч з нами може призвести до нічних жахів, безсоння, пробудження серед ночі тощо.

 

Електромагнітне випромінювання спричиняє зміни в системі певних процесів саморегуляції, як-от біоритми або серцеві ритми.

Якщо вночі вам прийде повідомлення, екран смартфона яскраво засвітиться. Це призводить до почастішання пульсу, а також до зниження вироблення мелатоніну, гормону сну.

Крім того, сон поруч із телефоном не дає вашому мозку нормально відпочити, адже він залишається готовим відповісти на будь-які повідомлення чи дзвінки.

Дія хвиль, що випромінюються смартфоном, збільшує ризик розвитку раку або пухлини, але також підвищує ризик порушення уваги. Хоча жодне наукове дослідження поки що цього не довело.

Де класти телефон перед сном

Якщо зранку вам не треба прокидатися від будильника, покладіть пристрій в іншій кімнаті. Так вам не доведеться вимикати всі сторонні сповіщення, які будуть на нього надходити.

Якщо будильник вам все ж потрібен, вимкніть всі інші сповіщення, а звук зменште до мінімального.

 

До того ж не менш важливу роль відіграє звук, від якого ви прокидаєтеся.

 

Оберіть щось не дуже гучне та спокійне.

Оптимальною відстанню для телефона стане щонайменше один метр. У жодному разі не кладіть телефон під подушку, тому що все, що буде на нього приходити, викликатиме в організму стрес і порушуватиме фазу сну.

А ще тримання гаджета під подушкою може пошкодити його через підвищену температуру.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень