Чи є право у безробітних відмовитись від виконання суспільно-корисних робіт?

І що буде з їхніми виплатами у такому разі

Відмовитись від виконання суспільно-корисних робіт людина має право, оскільки згідно зі ст. 43 Конституції України використання примусової праці забороняється.

Однак, що ж тоді буде з виплатами для безробітних? Розповідаємо.

В Мінекономіки заявили про те, що під час війни офіційно зареєстрованих безробітних, які не зможуть працевлаштуватися протягом 30 днів, залучатимуть до суспільно-корисних робіт за зарплату, не нижчу за мінімальну (зараз це 6700 грн).

 

Більше того, зарплата може бути й вищою – її розмір можуть збільшувати за рахунок обласного бюджету.

У Міністерстві також наголошують, що при залученні до таких робіт часто йдеться не про важку фізичну працю – робітників залучають, наприклад, до плетіння маскувальних сіток, фасування гуманітарної допомоги, приготування їжі військовим тощо.

Відмовитися від виконання таких робіт, звісно, можна, але під час дії воєнного стану це автоматично означатиме припинення реєстрації в центрі зайнятості та скасування нарахування грошової допомоги у зв’язку з безробіттям.

Це не стосується випадків, коли людина за станом здоров’я не може виконувати певну роботу. Втім, в такому разі потрібно мати підтвердження лікаря щодо фізичних обмежень.

Джерело: social.com.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень