Де знайти роботу під час війни: поради для тих, хто потребує заробітку

Допоможуть центри зайнятості, інтернет та месенджери

Через війну мільйони українців лишилися без роботи. У когось – закрилося підприємство, а чиєсь місто чи село взагалі знищили російські окупанти. Тож пошук роботи як ніколи сьогодні актуальний, адже людям потрібні гроші.

Професії, які мають попит

Зараз потрібні водії, бухгалтери, кухарі, касири, офіс-менеджери, менеджери з продажів, працівники робочих спеціальностей. Від початку війни Державний центр зайнятості опублікував понад дві тисячі нових вакансій.

Де знайти роботу під час війни

Насамперед треба звернутися до Державного центру зайнятості та отримати статус безробітного. Там вам вже можуть запропонувати вакансії відповідно до навичок або взагалі в іншій сфері.

Онлайн-платформи

В Україні існує багато сайтів, які допомагають шукати роботу. Ти можеш подати туди заявку як і роботодавець, який шукає працівника, так резюме для пошуку роботи.

Найпопулярніші:

Telegram-канали 

Багато людей, компаній та публічних діячів перейшли в Telegram. Тут можна знайти новини, чат-групи психологічної допомоги, офіційні канали представників влади тощо. І тут можна знайти роботу.

Є ще такі Telegram-канали з вакансіями.

У кожного міста є не одна група в соціальних мережах. Там теж можуть бути вакансії, тож не забувай моніторити їх. Наприклад, у чаті Робота на Рівненщині можна також знайти заробіток.

Інші методи

Непоганим варіантом пошуку роботи є «сарафанне радіо». Знайти роботу можна, почувши про вакансії від друзів, або побачити оголошення на дошках інформацій. Проте не забувайте дбати про свою безпеку, не надсилайте нікому свої документи та інші дані.

Фото жанрове з мережі
Фото жанрове з мережі

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень