Чи буде змога повернутися? Чи можуть українські біженці з тимчасовим захистом подорожувати за межі ЄС?

Відповідь надали у МВС Чехії

Зокрема, роз’яснили, що українські біженці, які отримали тимчасовий захист у Чехії, мають відповідну візову вклейку у паспорті, - інформує TRAVEL РБК-Україна.

Власники віз із кількістю в’їздів «MULT» можуть подорожувати як в межах Шенгенської зони, так і за її межами,  уточнили у відомстві. Це означає, що біженці, які мають вклеєну візу тимчасового захисту в паспорт, можуть подорожувати без обмежень в різні країни.

Та у міністерстві застерегли: немає гарантій, що країни за межами Шенгенської зони дозволять в’їзд біженців із тимчасовим захистом у Чехії.

Якщо іноземці планують виїхати за межі Шенгенської зони, ми не гарантуємо, що ці країни їх впустять. Допоки їм не вклеять нову візову наклейку, вони користуватимуться тими документами, що були. Також іноземці отримують письмове підтвердження про продовження тимчасового захисту, яке, однак, можуть не вважати дійсним у третіх країнах,  пояснили в МВС.

Біженці з тимчасовим захистом можуть виїжджати за межі Чехії на 90 днів упродовж 180 днів за умовами безвізового режиму. Обов’язково потрібно мати проїзний документ (закордонний паспорт).

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень