Чеський медовик «Марленка»: Ніжний десерт, який підкорить серця багатьох (ФОТО)
Спробуйте приготувати такий торт
Якщо вам набридли традиційні медовики, пропонуємо вам приготувати вірменський варіант, який зазвичай готують у Чехії.
Ті, хто хоч раз скуштував «Марленку», ніколи не відмовляться від цього десерту. Смачний торт підкорить кожного, хто любить солодке.
Подавайте медовий торт із зеленим чаєм з корицею — так буде ще смачніше.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Масло вершкове 73% - 250 г
- Цукор - 300 г
- Борошно пшеничне - 400 г
- Мед - 3 ст. л.
- Сода харчова - 2 ч. л.
- Молоко 2,5% - 100 г
- Яйця - 3 шт.
Для крему:
- Молоко 2,5% - 500 г
- Цукор - 2 ст. л.
- Манна крупа - 6 ст. л.
- Масло вершкове 73% - 200 г
- Згущене молоко - 400 г
Для посипки:
- Волоські горіхи - 100 г
- Ром - 10 мл
Увімкніть плиту і розтопіть вершкове масло в каструлі. Потім додайте мед, цукор і молоко. Перемішайте.
Тим часом змішайте в мисці борошно та харчову соду. Додайте сухі інгредієнти до інгредієнтів у каструлі та перемішайте.
Зніміть каструлю з плити. У не киплячу, але теплу суміш додайте 3 цілих яйця. Розділіть тісто на 3 частини і випікайте на пекарському папері 8 хвилин у духовці при 200°C.
З молока, цукру і манної крупи зваріть густу кашу, приблизно 5-7 хвилин. Дайте охолонути і додайте масло і згущене молоко.
Дайте коржам охолонути, покладіть їх один на одний і наріжте, щоб вони були однакового розміру. Решту тіста і горіхи подрібніть і добре перемішайте.
Збризніть перший лист ромом. Візьміть 1/3 крему і викладіть на тісто.
Додайте другий шар і викладіть крем.
Викладіть третій шар, покрийте кремом і присипте горіхами.
Джерело: shuba
Радіо Трек: НОВИНИ