Черг на відключення світла буде шість. Україна готується до можливого сценарію блекауту

Виключення не буде ані для населення, ані для промисловості

Про відключення світла попередили вже мешканців Полтави. За словами Полтавської ОВА у регіоні розробили шість черг на відключення електроенергії.

Розроблено графіки відключень електроенергії, розраховані на шість черг. І графіки обмеження для промислових споживачів. До роботи готові 12 модульних котелень, — повідомив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Зараз спрогнозувати можливий дефіцит не можливо в жодній з областей України. Такі повідомлення можуть з'явитися тільки після початку опалювального сезону в регіоні. Але регіон уже готується до зимових блекаутів.

Загалом рівень підготовки до опалювального сезону – 70%. В області триває реконструкція семи котелень, а також мереж теплопостачання. Крім того, будують ще три котельні, - зазначив Лунін.

В «Укренерго» поки не знають, чи будуть блекаути в Україні в холодну пору року. Але при цьому порадили українцям не позбавлятися від генераторів.

У Міненерго вважають, що Україна готується пройти зиму без відключень світла, але такий сценарій можливий за відсутності російських ударів по енергосистемі.

Енергосистема буде готова до зими, є всі необхідні ресурси для проходження зимового опалювального сезону без відключень електроенергії. Але не виключені наслідки ворожих терористичних атак. Мета ворога – досягти блекауту в Україні. Минулої зими ми багато чому навчилися з точки зору утримання енергосистеми, можуть бути модифіковані, - заявили у Міненерго.

 

Джерело: Focus.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень