Примусовим відключенням світла ще можна зарадити. Що має зробити кожен?

Для енергетиків знеструмлення вимушений і теж небажаний крок

Енергетики можуть застосовувати примусове знеструмлення, якщо українці не знизять навантаження на електромережу зокрема у пікові години, які тепер припадають з 16:00 до 23:00.

Якщо цей тренд утримається і будуть далі стояти 29, 30, 31 градус тепла, що цілком ймовірно, то є два вибори: або споживачі навчаться хоча б частково вимикати кондиціонери час від часу, або в якийсь момент потрібно буде застосувати примусові обмеження, - каже директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

При цьому зовсім відмовлятися від кондиціонерів не треба. Достатньо ощадливий режим користування, 25 градусів й це вже знизить навантаження на мережу.

Поки що нема тренду на зниження цього споживання і споживання іде безтурботно. Що в певний момент цілком може привести до примусових обмежень, - додав Харченко.

Особливо багато споживають кондиціонери у великих бізнес-центрах, торгових центрах. І тут вже на власниках відповідальність щодо встановленої температури. Аналітик пояснює, що ощадливе користування кондиціонерами й в приватних квартирах – теж грає велику роль.

Нагадаємо, впродовж тижня «Укренерго» зазначали, що щодня йде зростання споживання при збільшенні температури на вулиці. В пікові години споживання тримається на високому рівні й українці не стараються економити. Проте, це також відобразиться і на платіжках за світло.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень