За 2 місяці знеструмлення можуть повернутися: коли та на скільки вимикатимуть світло

Світло вимикатимуть у пікові години

В Україні в липні та серпні можуть застосовуватися відключення електроенергії. При цьому це не будуть критичні відключення на кілька діб. Світло вимикатимуть приблизно на 3-4 години в пікові години.

Річ у тім, що влітку половина атомних блоків електростанцій по країні буде виведено на ремонт. Про це розповів директор Центру досліджень енергетики Олександра Харченка «Громадському радіо».

— Кожен енергетичний об’єкт час від часу має ставати на ремонт, а у цьому році у нас додаткова купа причин, пов’язана з атаками московських терористів на наші об’єкти.

 

Я вважав, що «Енергоатому» було б доцільно починати ці ремонти раніше – навесні, коли був дуже великий паводок і коли була можливість компенсувати вихід в ремонт певних енергоблоків за рахунок високої води і роботи гідростанцій, – розповів експерт.

Він додав, що дуже важливо, щоб роботи завершилися якомога швидше, адже якщо трапиться якесь відключення світла, то влітку його перенести легше.

Харченко зазначив, що велика частина енергостанцій в Україні або сильно пошкоджені, або знищені, або перебувають на тимчасово окупованій території. Тому через це є певний дефіцит електроенергії та період, коли значна потужність «Енергоатома» виходить з експлуатації в ремонт.

Технічно йдеться про те, що в липні та серпні можуть бути певні відключення. Це не будуть категоричні відключення – на добу чи дві, це будуть відключення на 3-4 години в пікові часи (ранкові й вечірні), – підсумував фахівець.

Між тим, у ДТЕК заявили, що віялові відключення світла цього літа в Україні не плануються, але можуть бути проблеми з електропостачанням наступної зими. Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в етері національного телемарафону «UAРазом».

За його словами, завдяки активним ремонтним роботам наприкінці травня, у червні та липні дефіцит потужності повинен перекрити імпорт електроенергії, аби не застосовувати віялових відключень світла. Заплановано провести ремонт 28 енергоблоків українських атомних станцій до наступної зими.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень