Експерти спрогнозували, яким областям найбільше загрожує відключення світла взимку

Та назвали регіони з низьким рівнем споживання електроенергії

Області України мають різний рівень споживання електроенергії. При цьому імпорт електроенергії із сусідніх країн ЄС (Словаччина, Румунія) має й певні особливості.

Пропускна потужність мереж зараз становить 60%. У слабких місцях бувають відключення, система сиплеться як доміно. Потім її підключають заново – і старе обладнання не витримує, на 220В перегорає та знову відключається, – пояснює енергетичний експерт Юрій Корольчук.

Тобто стабільно постачання електроенергії з країн ЄС може відбуватися тільки для регіонів України, які розташовані ближче до кордону – Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області.

Це Бурштинський енергоострів та райони біля нього. Частково розгорнули постачання від острова на схід. І постачають імпортом тих, що поряд з ним, – каже Корольчук.

Водночас інші області Західної України – Львівська, Волинська та Рівненська – мають низький рівень споживання.

Зараз під контролем України перебуває 9 енергоблоків АЕС – на Рівненській електростанції (4), Хмельницькій (2) та Південноукраїнській (3) у Миколаївській області. АЕС забезпечують більшу частку генерації до енергосистеми.

Експерт додав, що через таке розташування потужностей найскладніше забезпечувати енергією та передавати її для північно-східних і центральних областей країни.

Джерело: ubr.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень