З осені в Україні можуть повернутися масові відключення світла

Генератори та павербанки треба тримати напогостові

Експерти припускають, що відновити українську енергосистему до наступного опалювального сезону повністю навряд вдасться. Зокрема у питаннях, де йдеться про важке і велике обладнання.

При цьому рф використає весняно-літній період для накопичення нових ракет, і восени спробувати знову завдати ударів по нашій енергосистемі. Тож нові блекаути – не виключені.

Моя гіпотеза така: росіяни будуть накопичувати ракети все літо, а потім спробують повторити такі ж атаки, як минулого року. Себто це буде наступного опалювального сезону, тобто жовтень і листопад, - каже директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

При цьому він впевнений, що Україна теж використає цей час для покращення фізичного захисту вразливих об'єктів та посилення систем ППО.

Проте відновити надійність енергосистеми важким обладнанням до наступного сезону Україна, найімовірніше, не встигне. За словами Харченка, у світі не вистачає необхідного обладнання, щоб Україна встигла отримати його достатню кількість. Адже виробництво такого обладнання теж складний технологічний процес, який може тривати місяцями.

Експерт прогнозує, що до наступної осені Україна отримає до 40% від потрібного обладнання. Тобто готовність буде кращою, але міцність все ж недостатньою. Саме тому Харченко й говорить про можливі блекаути восени.

Він порадив українцям, які купили генератори, не продавати їх до перемоги про всяк випадок.

 

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень