Будемо пітніти без кондиціонера? Що відомо про відключення світла влітку

Енергосистему вже почали готувати до наступної зими

Українці влітку можуть залишитися без світла. Проте йдеться не про блекаути, а про брак електроенергії через планові ремонти мережі. 

Дефіцит потужностей може виникати через виведення частини генерації на планові ремонти. Адже після масованих ракетних обстрілів окупантів мережа потребує відновлення.

Зазвичай в Україні протягом весни й літа спостерігається надлишок потужності, й Україна здатна експортувати електроенергію.

 

Цьогоріч через значні пошкодження електростанцій може виникнути дефіцит і влітку. Він буде компенсуватися збільшенням потужності на теплових електростанціях, які будуть доступні нам, а також імпортом електроенергії, – пояснив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Ремонтна кампанія буде однією з найскладніших в історії України.

На це впливають масштабні руйнування, яких зазнала енергосистема взимку, і те, що в окупації залишається декілька великих електростанцій. Їх нам не вистачало взимку і не вистачає зараз.

 

Ми будемо активувати всі наявні генеруючі потужності, щоб у період ремонтів підтримувати баланс енергосистеми, – додав голова «Укренерго».

На планове обслуговування й ремонти виведуть атомні енергоблоки. Їх потужність компенсують роботою гідроелектростанцій та відновлюваних джерел енергії. Втім, схема спрацює тільки у разі відсутності нових руйнувань критичної інфраструктури.

Джерело: Бізнес Цензор

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень