Через вологу погоду у рівнян в квартирах з’явились мурахи?

Спеціалісти стверджують, що ці комахи «ідуть» на воду та солодке

У Рівному зафіксовані випадки появи червоних та чорних мурах у квартирах. Масовості, стверджують спеціалісти, немає. Однак навіть поодинокі випадки – лякають рівнян.

Ентомолог Рівненського обласного лабораторного центру Руслана Драб зазначила, що ці комахи їдять ту ж їжу, що і люди. Тобто розкидані крихти хліба, солодощі, або крупи є головними стравами у раціоні цих комах. До того ж мурашки люблять воду.

Боротись із мурахами можна самотужки, стверджує Руслана Драб, але обережно:

Мурахи нас не кусають, кров не п’ють, не передають якісь страшні хвороби. На ногах мурах не принесеш. Їх кубла десь є поблизу житлового будинку. Якщо це багатоквартирні будинки, то не виключено, що мурахи можуть з’являтись в одній квартирі і переходити в інші. Тобто у такому випадку обов’язково треба дезінфекція місць так званого загального користування. Звичайно треба звертатись до спеціалістів, однак варто зауважити, що народні методи боротьби із комахами мають право на існування, - пояснила Руслана Драб.

Повертаючись до теми самостійного «прибирання» квартири від мурах, спеціалісти радять не обливати квартиру усілякими підручними засобами або купленою на ринку хімією. У цій справі важливий інший нюанс. Знайти та «знешкодити» місце виплоду комах.

Що ж до народних методів боротьби із мурахами, то таких безліч знайдете в Інтернеті.

Єдине, що підтверджують спеціалісти, так це те, що мурахи не люблять запахів листя бузини, дикої м’яти, соняшникової олії і полину. Можна мастити «дороги мурах» часником двічі на місяць.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень