Скільки коштує купити квартиру у Рівному. Ціни та тенденції ринку нерухомості

Про них Радіо Трек розповіли фахівці у сфері нерухомості - Інна Подоліна та Світлана Черномиза

Так, за словами Інни Подоліної («Кадет СВС»), нині великим попитом користуються помешкання у новобудовах, адже покупцям пропонують найрізноманітніші варіанти як за ціною, так і за площею, якістю будівництва та величиною житлової площі.

Не останню роль у виборі на користь нового житла є й індивідуальне опалення.

Втім, як відзначає фахівець, серед останніх тенденцій – зменшення площ квартир, які обирають покупці, а відтак, керуючись потребами ринку, такі квартири пропонують і забудовники.

Світлана Черномиза («Веста») своєю чергою запевняє, що на кожен товар є свій покупець і

вторинним житлом рівняни також цікавляться і купують.

У таких рівнян головний мотив - це те, що «зараз так не вміють будувати, як колись», те, що новобудову ще потрібно чекати, а також ціна квартири.

До прикладу, однокімнатна панелька нині коштує 15 тисяч доларів. Хоча ще рік тому ціна трималася на позначці 20 тисяч.

 

Вторинний ринок дуже подешевів зараз. На сьогодні однокімнатну панельку, повноцінну квартиру, можна купити за 15 тисяч доларів. А найбільшим попитом у нас зараз користуються маленькі квартири. Ті, хто мають трошки більше грошей купують будинки, незавершені будівництва, котеджі… Тобто не хочуть багатоповерхівки.

Тож Світлана Черномиза вказує на неабияку популярність невеликих будинків.

Це підтверджує і Інна Подоліна.

За словами ріелторів, будинок в 5-10 кілометрах від обласного центру, площею 130 – 140 метрів квадратних, без внутрішніх робіт без проблем можна купити за 60 тис. у.о.

А ось вартість однієї третьої частини двоповерхового котеджу на трьох власників з площею у 100 квадратів у Колоденці чи Тинному може стартувати від 35 тисяч у.о., що є надзвичайно привабливою пропозицією.

Не падає в ціні земля.

Світлана Черномиза відзначає, що в межах Рівного за ділянку у 10 соток можуть правити і 70 тисяч у.о., є взагалі захмарні ціни

– 200 тис. у.о за ділянку на Грабнику.

Ділянки ж поблизу Рівного оцінюють приблизно у 1000 – 1200 у.о за сотку.

А ось земля у дачних масивах протягом року доволі суттєво подешевшала, зауважує Інна Подоліна.

У більше популярній за Кам‘яну гору Новоукраїнці ділянка, що ще рік тому коштувала 4-6 тисяч у.о, нині пропонується за 1,5 тисячі.

Зворотню тенденцію – зростання вартості - демонструє оренда як житла, так і комерційної нерухомості.

Зняти однокімнатну квартиру нині у Рівному коштує від 2,5 тисяч гривень на місяць плюс комунальні послуги.

Площ під офіси та магазини у Рівному попри нібито велику їх кількість не вистачає. Тож і здають її в оренду доволі недешево.

У центрі міста за квадратний метр комерційної нерухомості орендодавці просять 400-600 гривень. А є і пропозиції у 1100 гривень за квадрат. Трохи далі від центру – Київська, район Покровського, вже можна знайти магазин з орендою у 140-160 гривень за квадратний метр.

Головною ж тенденцією, яку відзначила і Інна Подоліна, і Світлана Черномиза, на ринку нерухомості рівного є падіння вартості квартир на вторинному ринку. І така тенденція спостерігатиметься і в подальшому, кажуть фахівці.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень