Через що у помідорів з’являються білі прожилки

Причин не так уже й багато

Є всього кілька причин, через які помідори можуть бути жорсткими і з білими прожилками.

1. Особливість сорту

У сучасних гібридів генетично закладена здатність утворювати з білих прожилок каркас, який дозволяє їм довше зберігатися і переїжджати на величезні відстані.

Такі помідори зазвичай вирощують не для себе, а на продаж. Зовні вони можуть бути дуже привабливими і навіть пахнути помідорами. А на смак – м’яко кажучи, не дуже.

Є ще сорти народної селекції. У них такого каркаса немає і на смак вони дивовижні. Але варто погоді зіпсуватися, як і в них у плодоніжці утворюються потужні, абсолютно неїстівні жилки. Любителям таких сортів доведеться змиритися з тим, що частину плоду доведеться викинути.

2. Фітоплазмоз томатів

Це небезпечна вірусна хвороба помідорів, яка практично не лікується. Для боротьби з нею створили біопрепарат, але після його застосування особливого ефекту не помітно.

Ускладнюється ситуація й тим, що цю хворобу переносять попелиця, цикадка, совки і білокрилка, тому насамперед потрібно боротися зі шкідниками.

Хворі кущі, якщо їх небагато (у них тонке листя і квітки з дуже тонкими пелюстками), треба з коренем вирвати і спалити.

3. Недостача поживних речовин і спека

Ґрунтово-кліматичні умови мають великий вплив на рослини.

Помідори часто виростають білими, з жорсткими прожилками всередині, коли у ґрунті не вистачає калію і кальцію і при цьому є надлишок азоту. Тому важливо правильно підгодовувати рослини.

Помідори сигналізують про брак калію крайовим опіком на нижніх листках і нерівномірним забарвленням плодів. Треба пам'ятати, що при температурі вище +30° С помідори перестають поглинати калій з ґрунту. Тому у спеку треба намагатися знизити температуру за допомогою поливів.

Найбільш комфортна температура для вирощування томатів – від +20 до 25°C. При цьому вночі температура має бути нижчою на 5-7° С.

ДжерелоUkr.Media

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень