Через що у помідорів з’являються білі прожилки
Причин не так уже й багато
Є всього кілька причин, через які помідори можуть бути жорсткими і з білими прожилками.
1. Особливість сорту
У сучасних гібридів генетично закладена здатність утворювати з білих прожилок каркас, який дозволяє їм довше зберігатися і переїжджати на величезні відстані.
Такі помідори зазвичай вирощують не для себе, а на продаж. Зовні вони можуть бути дуже привабливими і навіть пахнути помідорами. А на смак – м’яко кажучи, не дуже.
Є ще сорти народної селекції. У них такого каркаса немає і на смак вони дивовижні. Але варто погоді зіпсуватися, як і в них у плодоніжці утворюються потужні, абсолютно неїстівні жилки. Любителям таких сортів доведеться змиритися з тим, що частину плоду доведеться викинути.
2. Фітоплазмоз томатів
Це небезпечна вірусна хвороба помідорів, яка практично не лікується. Для боротьби з нею створили біопрепарат, але після його застосування особливого ефекту не помітно.
Ускладнюється ситуація й тим, що цю хворобу переносять попелиця, цикадка, совки і білокрилка, тому насамперед потрібно боротися зі шкідниками.
Хворі кущі, якщо їх небагато (у них тонке листя і квітки з дуже тонкими пелюстками), треба з коренем вирвати і спалити.
3. Недостача поживних речовин і спека
Ґрунтово-кліматичні умови мають великий вплив на рослини.
Помідори часто виростають білими, з жорсткими прожилками всередині, коли у ґрунті не вистачає калію і кальцію і при цьому є надлишок азоту. Тому важливо правильно підгодовувати рослини.
Помідори сигналізують про брак калію крайовим опіком на нижніх листках і нерівномірним забарвленням плодів. Треба пам'ятати, що при температурі вище +30° С помідори перестають поглинати калій з ґрунту. Тому у спеку треба намагатися знизити температуру за допомогою поливів.
Найбільш комфортна температура для вирощування томатів – від +20 до 25°C. При цьому вночі температура має бути нижчою на 5-7° С.
Джерело – Ukr.Media
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ