Через бурштин на Рівненщині спецпризначенці облаштували блокпости (ФОТО)

У Сарненському районі лісівники з допомогою техніки заривають канави

Ситуація з незаконним видобутком бурштину у Сарненському районі дещо стабілізувалася.

Принаймні про це повідомляє відділі комунікації Нацполіції Рівненщини.

У прес-службі зазначають, що це вдалося досягнути завдяки скоординованій роботі оперативного штабу, який працює на Рівненщині з 3 квітня, та правоохоронців, задіяних у протидії незаконному видобутку бурштину.

«Масового видобутку, як це було ще кілька днів тому, там не помічено. Не чути вже і гулу мотопомп, за допомогою яких на Поліссі видобували бурштин-сирець.

 

В урочищі Гальбин поблизу Клесова, що у Сарненському районі, уже порожньо, місцеві лісівники з допомогою техніки заривають канави. На цій ділянці попрацювати їм доведеться ще добрий тиждень. У районі чимало мобільних постів з числа правоохоронців, а у Сарнах працює спеціально створений оперативний штаб», – інформують правоохоронці.

У повідомленні також зазначають, що по дорозі до урочища спецпризначенці облаштували своєрідні блокпости з позмінним чергуванням, щоб запобігти незаконному видобутку бурштину.

Начальник Головного управління Національної поліції в Рівненській області Сергій Князєв, перебуваючи у Сарнах, повідомив, що штаб працює, виробляється концепція, яка допоможе керівництву Національної поліції зняти напруження в регіоні і створити ситуацію, яка уможливить спілкування громадян і державної гілки влади.

Спецпризначенці та придані сили перебуватимуть на Рівненщині доти, доки не буде повністю стабілізована ситуація навколо незаконного видобутку бурштину, наголошують правоохоронці.

Нагадаємо, що у Рівненській ОДА не виключають можливості введення Нацгвардії на Рівненщину через бурштин.

Також у ОДА підтверджували, що начальник рівненської поліції Сергій Князєв домовився з бурштинокопачами про припинення незаконного видобутку бурштину в Сарнах.

Читайте також: "Люди гинуть за бурштин. Одна копанка дає 30 тисяч доларів".

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень