Через безгосподарність архітекторів та будівельників бюджет Рівного втратив мільйони гривень

Про це заявили у Держаудитслужбі

Аудитори провели ревізію фінансово-господарської діяльності Управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради. Перевіряли діяльність за період з 01.01.2018 по 31.03.2021 і виявили порушень, що призвели до втрат фінансових ресурсів на загальну суму 23,5 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області.

Зустрічною звіркою, проведеною в Управлінні капітального будівництва виконавчого комітету Рівненської міської ради, встановлено:

Завищення вартості виконаних будівельно-монтажних робіт трьома підрядниками (ПВКФ «Фіалка», ТОВ «Будівельна компанія «Будальянс Груп» та Комунальне Рівненське шляхово-експлуатаційне управління автомобільних доріг) на суму 18,2 млн грн.

Роботи оплачено управлінням містобудування та архітектури коштами міського бюджету.

Під час проведення контрольного заходу інспектори встановили, що через не передачу забудовниками у власність територіальної громади міста об’єктів інженерної інфраструктури та не проведення управлінням претензійно-позовної роботи щодо стягнення пайового внеску у вигляді коштів або переданих інженерних мереж по зданих у 2018–2019 роках в експлуатацію 10 об'єктах будівництва, міським бюджетом недоотримано 4,3 млн гривень.

Також у 2019 році не укладено договір пайової участі між управлінням та ТОВ «Фабрика «Рівненчанка». Як результат, міський бюджет не отримав 464 тис. грн на розвиток інфраструктури міста.

Окрім того, чотири підрядні організації не допустили спеціалістів Держаудитслужби до проведення зустрічних звірок, через що документально не досліджено дотримання законодавства при використанні бюджетних коштів на загальну суму 106,5 млн грн.

Зокрема, у ПВ КФ «Фіалка» на загальну суму 79,4 млн грн, ТОВ «Будівельна компанія «Случ» – 6,6 млн грн, ТзОВ «Укрбудреммонтаж інжиніринг» – 951 тис. грн та по ТзОВ «Кортакоз» сума становить 19,6 млн грн.

За результатами проведеної ревізії Управлінню містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради надіслані обов’язкові до виконання вимоги щодо усунення виявлених порушень.

Матеріали надіслали до правоохоронних органів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень