Чехія почала видавати робочі візи українцям

Знову

Дипломатичні представництва Чехії в Україні відновили роботу консульських відділів для видачі українцям робочих віз.

Як повідомляє Radio Prague International, Генконсульство Чехії у Львові почало приймати візові анкети та документи 22 травня, а посольство цієї країни в Києві відкриє консульський відділ 25 травня.

"Чеська економіка потребує українських працівників. Ми прагнемо спростити ситуацію чеській охороні здоров'я та сільському господарству, яким не вистачає сезонних працівників з-за кордону", – зазначив глава МЗС Чехії Томаш Петршічек.

При цьому українські висококваліфіковані кадри в галузі охорони здоров'я, в сфері соціальних послуг, а також наукові співробітники, студенти та їхні родичі, які на цей час знаходяться в Чехії, зможуть подати заяву на продовження посвідки на проживання прямо на території країни.

"Подача документів за допомогою візових центрів в Україні поки не представляється можливою, тому що центральна українська влада в зв'язку з епідеміологічною обстановкою не дала дозвіл на відновлення їхньої роботи", – пояснив заступник міністра закордонних справ Чехії Мартін Смолек.

Як повідомляв OBOZREVATEL, консульські установи Польщі в Україні з 4 травня відновили видачу робочих віз.

Джерело OBOZREVATEL,

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень