Посередників-шахраїв з працевлаштування за кордоном шукають на Рівненщині

Через численні звернення громадян щодо порушення їхніх прав поліція та урядовці шукають посередників з працевлаштування за кордоном, які не виконують обіцяні умови, повідомляє обласне управління міграційної служби. 

У ДМС радять жителям області, які шукають роботу за межами України, насамперед, перевірити чи має компанія-посередник ліцензію Міністерства соцполітики, говорить головний спеціаліст із зв`язків з громадськістю та ЗМІ міграційної служби у Рівненській області Валентина Іванюк:

- Посередник має працювати виключно у офісному приміщенні і повинен мати офіційний веб-сайт. В приміщенні посередника повинні бути розміщені відповідні накази про видачу ліцензії, витяги із законів України. А також посередник зобов’язаний надати вам інформацію про майбутні умови праці, засвідчену власним підписом.  

Платити за послуги посередника необхідно виключно після підписання трудового договору з іноземним роботодавцем.

Невиконання обіцяного  – поліція кваліфікує як шахрайство.

До речі, правоохоронці Рівненщини розслідують шість епізодів щодо невідповідності обіцяної зарплати.

 

Ще одне кримінальне провадження за фактом шахрайства вже закрили, бо посередник відшкодував людині витрати за те, що її не зустріли, коли вона приїхала працювати в іншу країну.

У обласному управлінні міграційної служби також нагадують, що для працевлаштування за кордоном необхідно оформити трудову візу або інший документ (залежно від країни), який надає дозвіл на працю.

Крім того, посередник має право сприяти у працевлаштуванні виключно до країн, які зазначені в його документах.

Наявність у посередника ліцензії та перелік країн, до яких він має право направляти для працевлаштування, можна перевірити на офіційному веб-сайті Міністерства соціальної політики або за телефонами: (044) 289-53-12, (044) 289-87-83, (044) 287-38-65.

Якщо у суб’єкта немає ліцензії, про це необхідно повідомити до Нацполіції.

Якщо посередник порушив ваші права, потрібно звернутися до Міністерства соціальної політики або до правоохоронців та надати відповідні підтверджувальні документи.

Це надасть Міністерству соцполітики можливість отримати від Держрегуляторної служби дозвіл на проведення перевірки.

З корисною інформацією щодо безпечного працевлаштування за кордоном можна ознайомитися на офіційному сайті Міжнародної організації з міграції

Наші новини у Тelegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень