Це трапилось із Лукашенком ще до 9 травня: дехто підозрює – отруєння (ВІДЕО)

Тихановська вже говорить про зміну влади

З Лукашенком щось не так. Як пише ВВС, темою №1 у білоруських медіа та соцмережах є зараз стан здоров'я Олександра Лукашенка.

ЗМІ Білорусі миттєво звернули увагу на те, що з Олександром Лукашенком було щось не так на параді у Москві.

Він виглядав виснаженим, не зміг пройти 300 метрів Червоною площею, йому довелося скористатися електрокаром.

 

На руці у нього помітили бинт – такі накладають після крапельниці.

Лукашенко не залишився на обід з Володимиром Путіним та іншими президентами, які приїхали до Москви.

 Увечері він прилетів до Мінська і всупереч традиції не виступив на урочистій церемонії на честь 9 травня. Замість Лукашенка, але за його дорученням, виступив міністр оборони Віктор Хренін.

ПРИ НЬОМУ БУВ РЕАНІМОБІЛЬ

Про стан здоров'я Лукашенка говорили й російські журналісти.

«Вражав своїм нездоровим виглядом президент Білорусі Олександр Лукашенко, і раптом стало гостро шкода цієї літньої людини, яка все-таки зібралася в останній момент до Москви.

 

Йому тепер було зовсім, здається, недобре, і не дай боже, знадобилися б носилки з реанімаційним інструментом, який привезли до рогу ГУМу перед початком заходу», - йдеться у тексті журналіста «Коммерсанта» Андрія Колесникова.

Відтоді Лукашенко на публіці не з'являвся. Офіційної інформації про стан його здоров'я немає, це взагалі не в традиції білоруської влади.

Видання «Зеркало» підрахувало, що за останні 10 років Лукашенко та його представники говорили про його здоров'я лише чотири рази. У 2013 і 2014 році він переніс операції на колінах (або дві операції на одному коліні), а в 2020 він сам розповідав, що двічі безсимптомно переносив коронавірус.

ТИХАНОВСЬКА: «ЛУКАШЕНКО ВСЕ»

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська зробила заяву, в якій йдеться про те, що якщо «Лукашенко все», то Білорусь буде зобов'язана не допустити приходу «іншого диктатора чи російського ставленика» – і  вона готова взяти на себе відповідальність за те, щоб цього не сталося.

За білоруським законодавством, якщо Олександр Лукашенко помре чи піде у відставку за станом здоров'я, його місце посяде голова національних зборів (парламенту) Білорусі. Нині цю посаду обіймає Наталія Кочанова. Вона має оголосити дострокові вибори президента країни.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Теги: Лукашенко
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень