Це точно збільшить урожай: 4 поради, як правильно саджати картоплю

Розмірам вашої бульби – заздритимуть

Як посадити картоплю, щоб вона виросла справді великою? Садівники радять спробувати маленькі хитрощі, які допоможуть овочу досягнути неабияких розмірів під час дозрівання.

Обирайте картоплини середніх розмірів

Для посадки варто обирати картоплини середніх розмірів. При цьому зверніть увагу на паростки – треба, щоб вони були добре розвинені. Хоч урожай вельми крупної картоплі можна отримати і з дрібної бульби, але він не буде надто багатим. А саджати велику картоплю  недоцільно – її краще з’їсти.

Чим підживлювати

Для цього чудово підійде подрібнене лушпиння цибулі, яєчна шкаралупа та зола (попіл). Ці добрива можна закладати у невеликій кількості у кожну лунку, змішавши їх із ґрунтом. До того ж така суміш відлякує від рослини одного з головних шкідників – капустянку.

На яку глибину краще закопувати картоплю

При посадці не варто закопувати картоплю надто глибоко. Це змусить рослину формувати пагони, а не кореневу систему. Краще кілька разів за сезон підгорнути кущі. У такому разі урожай буде більшим та краще сформованим.

Позбудьтеся бадилля

Після того, як картопля відцвіте, поваліть частину бадилля. Це теж змусить рослину спрямувати сили на вкорінення. Виглядатиме така грядка не надто привабливо, зате картоплини отримають більше поживних речовин і будуть смачнішими.

Коли садити картоплю навесні 2023

Відповідно до нашого клімату саджати картоплю в Україні потрібно, тоді, коли вже не буде нічних заморозків, а ґрунт прогріється до 8-10° тепла.

Прогрів землі є універсальним правилом висадки. Можна орієнтуватися також на час, коли розпускаються листочки берези, земля готова до роботи. Часто цей період припадає на середину квітня — початок травня.

Для пізніших сортів підходить і середина травня-початок червня.

Садити картоплю в березні не рекомендують, адже земля ще дуже холодна і картопля просто замерзне.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень