Це не страшний сон: Вже зовсім скоро долар може бути по 40 грн

Українцям пояснили, чому це неминуче

Найближчим часом долар може підскочити до 40 грн. Такий прогноз щодо курсу дав аналітик Олексій Козирєв. За його словами, стримати зростання курсу долара неможливо.

На зміну курсу долара впливають внутрішні причини:

Загострення на лінії фронту і зростання видатків бюджету як на війну, так і на соціальні платежі. Наша влада говорить уже про щомісячний дефіцит розміром не 5, а 9 мільярдів гривень. Стільки грошей нам все одно не дадуть.

Критичне скорочення експортних продажів. Через це бюджет щомісяця недоотримує величезні суми у валюті, і Нацбанк змушений продавати свої золото-валютні резерви, щоби якось підтримати гривню. Та навіть якщо порти розблокують, і експортні постачання збільшаться, то експортерам все одно не вигідно продавати зароблену валюту в Україні за фіксованим курсом 29,25 гривні.

Із зовнішніх причин найбільший вплив на валютний ринок здійснює можливе підвищення процентної ставки Федеральною резервною системою США.

Якщо ФРС наприкінці липня вирішить підняти ставку, то це надасть долару ще більшої привабливості й спричинить перетікання коштів з національних валют в американську. Отже, обвалить курси національних валют, включаючи й гривню.

Усі ці фактори призведуть до зростання курсу долара. Тому долар по 40 гривень – не страшний сон, а реальність, яку треба прийняти.

Все залежить від того, коли Нацбанк наважиться відпустити курс долара. Якщо він зробить це вже найближчим часом, і при цьому розпочнеться активне експортне постачання зерна морським шляхом, то курс долара може стрімко зрости до 40 гривень.  Однак таким він залишатиметься недовго.

 

Під впливом припливу експортних доларів він почне знижуватися та встановиться десь на позначці 36-38 гривень, - пояснив Олексій Козирєв.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень